(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Šlehačková buchta
Potřebné ingredience
30dkg cukru moučka
30dkg hladké mouky
3 celé vajíčka
1 prášek do pečiva
1 kelímek smetany (nejlépe ke šlehání,ale nemusí)
(případně kakao na mramorovnání)
Postup přípravy
Utřeme cukr s vejci,přidáme mouku s práškěm do pečiva a nakonec smetanu (nejlépe 250ml,ale když není doleju do požadovaného množství i mlékem).Taky záleží na vajíčkách,když jsou dost velké ani není potřeba smetanu dolívat mlékem. Vše nalejema na hlubší vymazaný a moukou ( nebo třeba kokosem) vysypaný plech .Případně si necháme trochu světlého těsta a obarvíme kakaem,vylejeme pak cikcak na světlé těsto .Pečeme na asi 170C (mám horkovzdušnou troubu) 20 minut.
foto č.2
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bezinka
(upraveno)
17. 3. 2007, 15:33
Právě jsem ji dopekla a ochutnáváme ji ještě teplou... je mňam, moc dobrá, rychlá, prostě super. Díky za receptík Lenka
ppamelinka
(upraveno)
18. 3. 2007, 16:53
@bezinka
Leni děkuji za pochvalu ! Máme ji taky moc rádi,není suchá a hlavně je to rychlovka ke kafíčku