valentynsky dort pro mou lasku(bez barviv v marcipanu)
Potřebné ingredience
Suroviny:
korpus: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody
marcipan:
4 lžíce sušeného mléka,6 lžic moučkového cukru, lžička másla,trocha vody,potravinářské barvivo rozpuštěné v malém množství vody ( kukuřičný,nebo ječný sirup-zabraňuje vyschnutí ... nemusí být)stačí med 1 lžíce - Toto množství je na ozdobičky,na potažení dortíku cca z 7 lžic mléka a 9 lžic cukru,lžíce másla a lžíce sirupu-medu
Kokosový krém s medem
Ingredience
250 g másla, 5 lžic tekutého medu, 100 g strouhaného kokosu, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Korpus
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Kokosovy krem:Postup
Utřeme změklé máslo s medem, přisypeme kokos a důkladně vyšleháme. Nakonec zašleháme rum.
timto kremem naplnim rozriznuty korpus a potru snim i strany srdce.
nakonec jsem zdobila.
delala jsem to poprve a tady v holandsku jsem nesehnala barvivo na marcipan,tak jsem si musela poradit po svem,barevny by byl hezci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé