(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Ražničí s dušenou rýží
Potřebné ingredience
250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme zpěnit, podleje troškou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Měkké maso vyjmem, přidáme trochu mleté papriky a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, provaříme asi 10min., případně dosolíme a podáváme.
Rýži propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy nebo pekáče, osolíme, zalijeme voudou a pečeme na 180°C 30minut. Můžem si do ní přidat sterilizovanou zeleninu(hrášek, kukuřici nebo na kostičky nakrájený šunkový salám. Je rychlá a výborná.
Rýži propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy nebo pekáče, osolíme, zalijeme voudou a pečeme na 180°C 30minut. Můžem si do ní přidat sterilizovanou zeleninu(hrášek, kukuřici nebo na kostičky nakrájený šunkový salám. Je rychlá a výborná.
Maso napícháme na špejle okořeníme a orestujeme.
Rýži upečeme.
A můžeme servírovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé