(recept
si oblíbilo 456 návštěvníků)
MINIŘÍZEČKY NA OSLAVU -JEDNODUCHÉ A VÝÝÝBORNÉ !!!
Potřebné ingredience
kuřecí řízky,niva,vejce,hladká mouka,mléko
Postup přípravy
kolik máme řízků,tolik vajec, tolik lžic hladké mouky a tolik lžic mléka (3 kuřecí řízky -3vejce-3lžíce hladké mouky-3lžíce mléka).Nivy použijeme kolik chceme.Vejce,mléko,mouku a nastrouhanou nivu na jemno smícháme dohromady,přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí řízky a lžící klademe na rozpálenou pánev.Usmažíme a podáváme buď jako hlavní jídlo třeba s kaší nebo bramborem nebo hranolkami nebo jsou výýborné jen tak studené třeba na obloženou mísu.řízečky jsou jemné výýborné a je jich hodně protože oni jako trochu nabudou .Já měla ze 2 kuřecích řízků těchto miniřízečku 15 ks.Když nemám kuřecí řízky zkoušela jsem jen k večeři dělat z obyčejného junioru a jsou také výýborné a k večeři to stačí.
suroviny
mléko,vejce,mouka a strouhaná niva-smíchat
kuřecí řízky nakrájíme na kousky
zamícháme
klademe lžící na pánev podle toho jak chceme mít řízečky veliké
usmažíme z obou stran
můžem podávat i jako hlavní jídlo nebo jen jako chuťovku na oslavě.Jsou výborné jak teplé tak studené a niva tam moc ani cítit není proto jedí i ty kteří nivu normálně nejedí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MajkaKi
(upraveno)
2. 1. 2018, 17:50
Mia 5
(upraveno)
1. 1. 2018, 16:34
Pekyska
(upraveno)
1. 1. 2018, 15:34
jome
(upraveno)
31. 12. 2017, 23:45
Renča50
(upraveno)
31. 12. 2017, 17:34
Stačí na 3 kuřecí řízky 15 dkg sýru,nebo je potřeba více? Chtěla bych to vyzkoušet na rodinnou oslavu.
bakyka
(upraveno)
1. 1. 2018, 19:53
@Renča50
dovolím si odpovědět - já nevím, kolik jsem tam toho sýru dala, prostě jen od oka, nejdřív jen tak trochu, ale zdálo se mi, že to bude málo, tak jsem přistrouhala další kousek. Takže těch 15 dkg by mělo by to stačit. Akorát jedna malá poznámka - jak se řízečky smaží, tak pro mě to zrovna není voňavé ta Niva tomu při smažení dává pěkný odér ale ve výsledku tam není vůbec cítit, naopak, dodá těm řízečkům ten správný šmrnc, je to fakt vynikající chuťovka, podávala jsem s dipem ze zakysané smetany a všichni chválili, řízečky zmizely rychlostí blesku Dělala jsem i bezlepkové - místo mouky jsem dala solamyl a taky byly naprosto fajnové
jablcko111
(upraveno)
14. 7. 2017, 14:39
moje nervy a to fakt, ak ich mám 30 kúskov tak mám dať 30 vajec
valerie007
(upraveno)
17. 4. 2018, 8:42
@jablcko111
teď jste mne rozsekala
bakyka
(upraveno)
31. 12. 2017, 13:42
@jablcko111
ale neeee v základním rozpise jde o řízek celý, ne o kousky Takže nepočítejte kousky Já právě udělala na dnešní silvestrovskou oslavu jen ze 2 ks řízků, a k tomu tedy 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka + nastrouhaná Niva, a mám 16 ks miniřízečků. Jsou vynikající přeji všem krásnou silvestrovskou oslavu a v novém roce především zdraví, štěstí a pohodu
hedýsek
(upraveno)
13. 7. 2017, 17:45
Miniřízečky jsem dělala o víkendu a byly výborné.. Určitě se k nim budu vracet.. Myslíte si, že by bylo možné si masíčko do "nivového" těstíčka naložit, dát do ledničky a usmažit až druhý den?
navia
(upraveno)
15. 6. 2017, 10:49
Chtěla bych miniřízečky zkusit na jednu oslavu, dělala jsem "nástřelnou" teplé byly výborné, ale do rána v lednici zvlhly... nevíte jak zabezpečit, aby se to nestalo? Když je udělám večer, tak je musím na noc uložit do lednice, aby se to nezkazilo....
Renča73
(upraveno)
13. 5. 2017, 20:09
Výborné, vynikající prostě super Dneska jsem je dělala na oběd a sklidila jsem velkou pochvalu. Určitě u nás nebyly naposledy.
Kacer z Prahy
(upraveno)
12. 5. 2017, 9:56
novackova
(upraveno)
12. 5. 2017, 6:43
Nadys
(upraveno)
11. 5. 2017, 20:40
monikus
(upraveno)
24. 5. 2015, 21:04
Tak dnes jsme vyzkoušela na oslavu a všem moc chutnalo, příště dám asi více nivy. Děkuji za skvělý recept. Určitě zopakuji.
lidare
(upraveno)
21. 5. 2015, 21:11
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 5. 2015, 17:45
tetakniha
(upraveno)
21. 5. 2015, 14:58
Luxusní recept, co nejdříve vyzkouším, díky
silurido
(upraveno)
21. 5. 2015, 10:45
Od té doby,co jsem objevila váš recept,tak nikdy nechybí,když jedeme na výlet.Dá se jak za tepla tak za studena.Je to veliká dobrota.I dvouletý baští Za nás veliká jednička s hvězdičkou Moc díky za výborný recept
Jitaku
(upraveno)
21. 5. 2015, 10:42
lonik
(upraveno)
13. 3. 2015, 6:35
srneckova
(upraveno)
28. 1. 2015, 9:53