(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
salámista - rybář
Potřebné ingredience
různé druhy uzeniny, zelenina, sýr, párátka, chleba, rohlík, cigaretka, čepička...
Postup přípravy
Z oválného chleba si vykrojíme vršek tak, aby se tam vešel akorát salám - šiška Vysočiny. Spodní část chleba kousek odkrojíme, aby mohl stát. Tak máme uděláno sedátko.
Šišku salámu ozdobíme - z rozkrojených oliv uděláme oči, do středu namačkáme sýr a píchneme hřebíček. Nos je z konce papričky, pusa též paprika a připíchnutá cigareta. Na hlavě je čepička ze zbytků starých chlupatých ponožek.
Takto upravený salám posadíme do chleba a pokračujeme. Přiděláme dvě malá rajčátka (jako kulky) a malý páreček (jako pindík). Pak 2x dva páry párků jako nohy. Spodek noh je rozříznutý na polovinu špekáček. Pak jsem přidělala ještě jednu ruku, která nic nedrží.
A pokračujeme rybníčkem. V mikrotenovém pytlíku si roztavíme ve vařící vodě tvrdý sýr, přidáme modrou gelovou barvu a v pytlíčku propracujeme. Musíme rychle, jakmilie totiž sýr vyndáte z vody, okamžitě tuhne. Znovu ponoříme, aby se roztavil a rychle - ještě tak horký vyválíme do požadovaného tvaru. Okolní kameny jsou zbytky natrhaného chleba a rohlíku + máslo + černá gelová barva. Uhnácáme kameny a dáme kolem rybníčku. Jsou proložené ještě zbylou rozřízlou olivou.
Kytičky jsou z rozpůleného rajčete. Doutníky pak černá oliva navrchu, obarvená špejle a listy vykrojené z obarveného sýru.
Rybička též obarvený sýr a kola na rybníce z cibule.
Ze zbytků a ukrojené patky chleba jsem udělala košíček plný zeleniny.
Udice teda nic moc, ale nic jiného mě nenapadlo. Špejle obalená vydlabaným rohlíkem, omotaná provázkem. Jako vlasec slouží červená silnější nitka a na konci je háček z kancelářské sponky.
Nakonec jsem připevnila udici do párku (druhé ruky) a i tu přidělala k tělu.
Zákazník si to přál zabalit do igelitu, který si donesl. To byl horor. Vůbec mi to nešlo naštelovat tak, aby to drželo, byl by potřeba větší. Ale použila jsem izolepu a zatím to drží.
Fotky nejsou nic moc, fotila jsem to v noci
Šišku salámu ozdobíme - z rozkrojených oliv uděláme oči, do středu namačkáme sýr a píchneme hřebíček. Nos je z konce papričky, pusa též paprika a připíchnutá cigareta. Na hlavě je čepička ze zbytků starých chlupatých ponožek.
Takto upravený salám posadíme do chleba a pokračujeme. Přiděláme dvě malá rajčátka (jako kulky) a malý páreček (jako pindík). Pak 2x dva páry párků jako nohy. Spodek noh je rozříznutý na polovinu špekáček. Pak jsem přidělala ještě jednu ruku, která nic nedrží.
A pokračujeme rybníčkem. V mikrotenovém pytlíku si roztavíme ve vařící vodě tvrdý sýr, přidáme modrou gelovou barvu a v pytlíčku propracujeme. Musíme rychle, jakmilie totiž sýr vyndáte z vody, okamžitě tuhne. Znovu ponoříme, aby se roztavil a rychle - ještě tak horký vyválíme do požadovaného tvaru. Okolní kameny jsou zbytky natrhaného chleba a rohlíku + máslo + černá gelová barva. Uhnácáme kameny a dáme kolem rybníčku. Jsou proložené ještě zbylou rozřízlou olivou.
Kytičky jsou z rozpůleného rajčete. Doutníky pak černá oliva navrchu, obarvená špejle a listy vykrojené z obarveného sýru.
Rybička též obarvený sýr a kola na rybníce z cibule.
Ze zbytků a ukrojené patky chleba jsem udělala košíček plný zeleniny.
Udice teda nic moc, ale nic jiného mě nenapadlo. Špejle obalená vydlabaným rohlíkem, omotaná provázkem. Jako vlasec slouží červená silnější nitka a na konci je háček z kancelářské sponky.
Nakonec jsem připevnila udici do párku (druhé ruky) a i tu přidělala k tělu.
Zákazník si to přál zabalit do igelitu, který si donesl. To byl horor. Vůbec mi to nešlo naštelovat tak, aby to drželo, byl by potřeba větší. Ale použila jsem izolepu a zatím to drží.
Fotky nejsou nic moc, fotila jsem to v noci
bez ruky u obrysu rybníka
rybník s kameny a kytičky
doutníky nebo jak se to jmenuje :-)
ještě z jiného pohledu
ryba a háček
jiný pohled
zbytkový košík
xxx
xxx
zabaleno v igelitu
jako bonus - pracovní plocha - šílený bordel, nechápu jak se to v tom vyznám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hyzule
(upraveno)
9. 1. 2010, 7:41
moc povedené
dagkulk
(upraveno)
16. 2. 2009, 13:37
Dobrý den! Salámista je super. Budu se inspirovat Vaším nápadem a pokusím se něco podobného vytvořit manželovi k narozeninám. Jen se chci zeptat ( z fotky to nepoznám), zda jste použila velký bochník a velkou štangli nebo malý bochník a malou štangli? Děkuji a mějte se pěkně! Dáša
nobstice
(upraveno)
13. 2. 2009, 15:31
to je bomba salamistu uz tady bylo plno ale tenhle je doveden do naproste dokonalosti ten rybik me dostal
Rendolina
(upraveno)
13. 2. 2009, 13:53
Pěknej rybář, to muselo dát práce, ale povedlo se! ........a ten binec všude okolo je mi povědomej , mívám ho totiž taky, když něco tvořím
Zrušený účet
(upraveno)
13. 2. 2009, 13:31
Jééé, ten rybář je perfektní. Moc dobře vymyšleno
Lua
(upraveno)
13. 2. 2009, 13:41
@
děkuji