(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
MOC DOBRÁ RAJSKÁ -JAK JI NEZNÁTE!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
hovězí maso/může být i jiné-vepřové,králičí/, zelenina pod svíčkovou, cibule, olej/nebo sádlo/, rajský protlak -2 menší, mletý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, sladká paprika, mletá skořice, hřebíček /asi 4 ks/, masox,mléko a mouka na zahuštění, cukr na doslazení na závěr, trocha smetany
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou ,přidáme protlak a zamícháme.Do hrnce vlijeme vodu a všechny ostatní suroviny s kořením řádně povaříme dokud nám maso nezměkne.U hovězího masa musíme počítat 2-3 hodiny.Poté vyjmeme maso a omáčku rozmixujeme a zahustíme mlékem s hladkou moukou, dle chuti dosladíme.Pro lepší chuť můžeme vmíchat trochu smetany.Na talíři přelijeme maso omáčkou a podáváme s kynutým knedlíkem. Omáčka má úžasně dobrou chuť a než jsem vyzkoušela tento recept, tak doma rajskou nikdo nejedl. Doufám , že bude chutnat i vám .Přeju dobrou chuť Lenka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlinice
(upraveno)
29. 3. 2007, 17:21
No nevím,nevím masox do rajské a hřebíček tam taky nemusím.Jinak bez té smetany je to klasika.Jo a místo dvou protlaků je lépe zkombinovat s rajčaty.Zítra jí chci zrovna dělat s masovýma kuličkama a protože jsem koukala,že zde rajčatoých omáček není moc na výběr tak když bude čas taky nafotím a vložím.Jo a nic proti tomu masoxu,jsou lidi,kteří ho opravdu dávají snad do všeho.
nula
(upraveno)
29. 3. 2007, 17:12
Taky ji takhle dělám, jen ji zahušťuji strouhaným perníkem, zkuste to je to super