(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Plněná veka
Potřebné ingredience
1 nekrájená veka
pomazánkové máslo
2 lžíce Ramy
sterilovaná kapie
strilované okurky - nebo místo toho použít už hotovou steril.směs Moravanka, Hradišťánka
1 vejce natvrdo
šunka nebo šunkový salám
sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
Veku podélně rozkrojíme a vydlabeme střídku. Tu nakrájíme do misky na kostičky a přidáme pomazánkové máslo (podle chuti), Ramu, na kostičky nakrájený salám, kapii a kyselé okurky a nadrobno nasekané vejce uvařené natvrdo. Mírně osolíme a opepříme a zamícháme, až se všechny suroviny spojí.
Připravenou směs naplníme zpět do obou půlek veky, opět spojíme k sobě, veku obalíme alobalem a necháme přes noc odležet.
Druhý den krájíme na plátky - chlebíčky. Můžeme dozdobit zeleninou.
Připravenou směs naplníme zpět do obou půlek veky, opět spojíme k sobě, veku obalíme alobalem a necháme přes noc odležet.
Druhý den krájíme na plátky - chlebíčky. Můžeme dozdobit zeleninou.
vydlabaná veka
naplněné obě půlky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anturka
(upraveno)
31. 12. 2010, 8:11
krásná plněná veka taky jsem jí chtěla dělat ale měli všude jen krájenou veku
J+S
(upraveno)
21. 12. 2010, 19:50
ilin
(upraveno)
25. 3. 2009, 9:08
Dobrý den, tuto veku jsem dělala již po druhé a návštěva byla okouzlena! Vždy jsem dělala chlebíčky a všude bylo spousta nepořádku a hlavně shon abych to stihla než přijde ta návštěva a tahle veka! To je super Udělám si ji den do předu v klidu a hlavně je i rychlejší!! Kdybych měla hodnotit, dala bych Vám jedničku s hvězdičkou. Děkuji moc za tento recept. Ilona
zorry
(upraveno)
26. 3. 2009, 8:51
@ilin
jsem ráda, že Vám chutná ... dělá mi radost, když je někdo s mými recepty spokojen, od toho tady jsme, abychom si vzájemně dávaly rady a inspirovaly se
nikka.vo
(upraveno)
23. 3. 2009, 15:42
Chci se zeptat Nerozpadá se ta veka při konzumaci? Přeci jen je střed pomazánkový a ještě k tomu je překrojená. Díky
zorry
(upraveno)
26. 3. 2009, 8:49
@nikka.vo
veka je samozřejmě křehčí, ale že by se vyloženě rozpadala, se nedá říct. Vše se tak vzájemně spojí a nasákne, že nic nevypadává...
Sojkula
(upraveno)
27. 3. 2009, 11:02
@zorry
já to dělala tak , že jsem střídu vydlabala, Tak kůrka zůstala vcelku. taky to vypadalo dobře.
KAČURA
(upraveno)
9. 3. 2009, 22:12
Prosím,máte opravdu veku nebo je to jiný druh pečiva např.ciabatta?Připadá mi to nějaké hranaté a také znám veky jak rády se drobí,tak jestli nemáte nějakou odzkoušenou.Díky Katka
zorry
(upraveno)
10. 3. 2009, 15:23
@KAČURA
Opravdu je to kupovaná veka. Klasická nekrájená, nepamatuji si firmu. Oblíbený druh nemám, protože u nás mají jeden druh krájené a jako další druh je nekrájená Ale nebojte, drobit se to nebude, protože po uležení to krásně zvlhne tou náplní.
Daanny
(upraveno)
2. 3. 2009, 13:39
Paráda, určitě vyzkouším na sobotní oslavu děkuji za inspiraci
lenavackova
(upraveno)
28. 2. 2009, 10:55
No to musí být mňamka,okamžitě ukládám do oblíbených a vyzkouším,děkuji za receptík...
Jajoch
(upraveno)
28. 2. 2009, 10:44
dneska jdu do toho
kajinamac
(upraveno)
11. 2. 2009, 16:29
tak to vypadá velice zajímavě a chutně a si vyzkouším