Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Harlekýn

0.0
Harlekýn

Potřebné ingredience

Korpus:
1 hrneček polohrubé mouky (1/4l)
1 hrneček moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilinový cukr
1 lžička strouhaných ořechů
1-2 lžíce kakaa
5 vajec

Na krém:
3x šlehačka světlá (na jednu šlehačku jeden ztužovač)
3x šlehačka pařížská (na jednu šlehačku 1 a 1/2 ztužovače)

Postup přípravy

Cukr, žloutky a 4 lžíce teplé vody vyšlehat do pěny. potom postupně po lžících přidávat mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilinovým cukrem, oříšky, kakaem a asi 1 až 1 a 1/2 lžíce oleje. Nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků.

Upečený korpus rozříznout na tři díly a natřít jeden pařížskou, přiklopit dalším a ten zase bílou šlehačkou a přiklopit třetím dílem. Namazat po stranách..nahoře není třeba, tam se zdobí šlehačkou. Po kraji by měl být na střídačku jeden bílý a jeden hnědý bobek, ale to bych nesměla tu pařížskou upíjet :D

Doporučuju, je to rychlý, žádný extra patlání a faaakt výborný!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

veronika166 19. 2. 2009, 16:28
Marti, děkuji za recet. Včera jsem dělala harlekýnka a byl úúúúžasnej (jidlo) Fakt moc dobrý korpus, dala jsem tam akorát trochu víc oříšků. Už je u mě v receptech. Díky moc (Y) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie