Bylinkové rohlíčky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 1 droždí, 200 ml mléka, 1 lžička cukru(na kvásek), 2 lžičky soli, špetka pepře, 5 lžic oleje, 4 lžičky jemně sekaných bylinek( např. bazalka, oregáno, majoránka, petrželka), 1 vejce na potření, kmín nebo hrubá sůl na posypání.
Postup přípravy
Připravíme si kvásek, který necháme 10-15 min stát na teplém místě. Poté ho přilijeme ke zbylé mouce a soli. Přidáme pepř, olej, zbytek mléka, bylinky a vypracujeme hladké tužší těsto. Uložíme ho na teplé místo a necháme kynout cca 45-60 minut. Těsto rozválíme a rádílkem ho rozdělíme na trojúhelníky, které klasicky stáčíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky přeneseme na plech a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé