Zeleninová hustá polévka s jíškou
Potřebné ingredience
brambory,mrkev,mražený,nebo čerstvý hrášek,hlávkové zelí,celer,kedluben,petrželová nať,nové koření,pepř,sůl,masox,maggi,podravka,máslo,hladká mouka
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou mrkev dáme vařit do většího hrnce s vodou,přidáme 4 kuličky Nového koření,masox podle množství vody i víc.Já dělám této polévky tak 4litry,tak přidávám asi dva,můžeme dát vyvařit i celou cibuli,pak vyhodit,přidáme na drobno nakrájené brambory,celer a kedluben(samozřejmě nemusíte dávat kedluben ani hrášek) vaříme do poloměkka,pak přidáme nakrouhané zelí až polovinu střední hlávky (nejlepší je polévka z ranného zelí a čerstvé mladé zeleniny,ale tam pak přidáváme zelí až na konci je hned měkké) a trochu hrášku(tak hrst).Uděláme si mezitím na másle(polévka krásně voní) jíšku z hladké mouky dozlatova a necháme vychladnout.Když je zelenina uvařena přidáme najemno nakrájenou petrželku,pepř,dochutíme podravkou,dáme maggi,a zahustíme vychladlou jíškou,krátce povaříme a můžeme podávat.Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé