(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Arabelčina kýta dušená na leču
Potřebné ingredience
kýta, 1sklenice leča, troška kečupu, půl cibule, olej
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na proužky, pak přidáme na nudličky nakrájenou kýtu, osolíme a opečeme ze všech stran. Po té přidáme sklenici leča k tomu trošku vody a dusíme maso doměkka. Ke konci varu přidáme 3 lžíce kečupu a trošku cukru - pokud je lečo kyselejší.
Vhodná příloha - rýže.
Dobrou chuť.
Vhodná příloha - rýže.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
22. 2. 2015, 13:12
Dobrý den,dnes jsem uvařila rodince k obědu a mohu říci,že ,která mi lečo nejí,snědla plný talíř a rodinka si panečku pošmákla. Je to v kombinaci s kýtou velice vláčné.Děkuji moc za bezva receptík a mohu jen chválit. určitě zařadíme častěji do našeho jídelníčku.Mějte se moc hezky.
olexanda
(upraveno)
17. 9. 2011, 13:13
Mňamózní Kýta se dá nahradit kotletou,pěkně naklepat a na nudličky-to je pak jedna,dvě! Nemusí se tak dlouho dusit..Jinak moc a moc chválím tento receptík..
arabelka
(upraveno)
20. 9. 2011, 18:44
@olexanda
Ano máte pravdu, já sama mám kotletu moc ráda a popravdě tuto směs ji z ní i občas dlám . Děkuji moc za pochvalu
luccess
(upraveno)
14. 11. 2010, 14:50
Dnes bylo k obědu a talíře i hrnce vymetené. Měla jsem radost,žádné zbytky. Velká pochvala.
arabelka
(upraveno)
14. 11. 2010, 18:24
@luccess
Děkuju Lucko za takovou pochvalu, moc si toho vážím
evikumiluna
(upraveno)
23. 5. 2010, 9:02
Jé, to taky doma děláváme. Říkáme tomu šašlík a přidáváme ještě česnek a drcený kmín - lečo dáváme zeleninové a je to fakt rychlovka a moc, moc dobré . Přílohu míváme nejčastěji hranolky v troubě, ale i rýži nebo brambor.
katerinakolderova
(upraveno)
11. 3. 2009, 19:23
hmm zní to perfektně lečo máme takže brzy vyzkouším
arabelka
(upraveno)
11. 3. 2009, 19:26
@katerinakolderova
vyzkoušej teta vyzkoušej...je to dobrá rychlovka
Grinch
(upraveno)
11. 3. 2009, 18:23
dělali jsme dneska k obědu a všichni tři jsme si pochrochtali (já navíc blahem jak je to jednoduchý)
arabelka
(upraveno)
11. 3. 2009, 19:19
@Grinch
tak to je supr děkuju za pochvalu
Zuzka
(upraveno)
15. 2. 2009, 12:29
mooc dobré a dobrý nápad,díky za něj
arabelka
(upraveno)
16. 2. 2009, 9:04
@Zuzka
já taky děkuju
skudla
(upraveno)
11. 2. 2009, 10:55
Mňam,hned bych si dala
arabelka
(upraveno)
11. 2. 2009, 15:13
@skudla
je to rychlé jídlo, nemám ráda dlouho stát u plotny vyzkoušejte
verunka78
(upraveno)
10. 2. 2009, 17:02
Vypadá to moc mňam, jen bych se prosím zeptala, jak dlouho to dusíte? Já mám kýtu vždycky takovou žvejkací a vysušenou
arabelka
(upraveno)
11. 2. 2009, 8:57
@verunka78
Dobrý den Verčo, nejprve nudličky pořádně osmažím na cibulce - někdy trošičku do hněda a pak teprve dusím. Maso jevlastně pak skoro hotové, tak stačí dusit asi cca 25 minut.