(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
chléb - do normální trouby
Potřebné ingredience
DOMÁCÍ CHLEBA
Kategorie: Domácí pekárna
Datum vložení: 7.7.2008 22:27
Suroviny:
5 hrnku hladké mouky,
2 hrnky vlažné vody,
1 kostka droždí,
2 lžičky soli,
špetka cukru,
3 lžíce vlažného mléka,
1-2 lžíce tymiánu,
1- 2 lžíce kmínu,
hladká mouka na posypání plechu,
trochu octa a vody
Postup přípravy
Postup:
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Když vykyne, vlijeme jej do mouky, kterou jsme promíchali se solí, tymiánem a kmínem.
Přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu kynout.
Z vykynutého těsta tvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě dvě šišky.
Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout.
Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme asi 5 minut.
Pak snížíme teplotu a dopékáme 30 - 45 minut.
Během pečení, chléb ještě několikrát potřeme octovou vodou.
Poznámka:
recept je určen pro 5 osob
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Když vykyne, vlijeme jej do mouky, kterou jsme promíchali se solí, tymiánem a kmínem.
Přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu kynout.
Z vykynutého těsta tvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě dvě šišky.
Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout.
Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme asi 5 minut.
Pak snížíme teplotu a dopékáme 30 - 45 minut.
Během pečení, chléb ještě několikrát potřeme octovou vodou.
Poznámka:
recept je určen pro 5 osob
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé