(recept
si oblíbilo 81 návštěvníků)
Ciabatta
Potřebné ingredience
na pařené těsto: 200g hrubé mouky, 300ml vroucí vody
na kynuté: 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu
na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián
Postup přípravy
do nádoby s nasazenými háky dáme hrubou mouku a přelijeme vroucí vodou, trochu vařečkou promícháme a necháme vychladnou, pak přidáme vodu a ostatní ingredience na kynuté těsto a necháme v DP zpracovat a vykynout
hotové těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vytvarujeme pečeme při 190st. v troubě do zlatova
hotové těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vytvarujeme pečeme při 190st. v troubě do zlatova
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamis1
(upraveno)
20. 10. 2012, 7:10
Hani,vůbec se mi nepovedly Sedly mi .Druhý den jsem s nimi mohla zatlouct hřebíky.Jela jsem podle Vašeho návodu.Copak jsem udělala špatně?
danima3
(upraveno)
25. 3. 2013, 12:18
@Kamis1
blbě vykynutý těsto
Appletka
(upraveno)
7. 10. 2012, 21:25
Upečeno se sušenými rajčaty a recept zařazen do zlatého fondu, děkuji.
petra.l
(upraveno)
28. 6. 2011, 22:30
Haničko, tak tedy musím moc moc a moc pochválit recept. Neměla jsem sice olivy, ale dala jsem o to víc suš. rajčat a přidala lžíci oliv. oleje a to, co z toho vzniklo bylo famozní Dali jsme si jí ještě teplou k rajčátkům a okurce s mozzarelou, bazalkou a česnekovým olejem a měla jsem pocit, že jsem i Itálii Do dětí padala, do manžela taky a byla jsem velmi pochválena No,samozřejmě za to vděčím Vám a MMB
Evelii
(upraveno)
26. 3. 2011, 15:00
Hani, jsou naprosto luxusní Upekla jsem to jako dvě veky, jedno přírodní a druhou s bylinkami a nemá to chybu!!!! Moooc děkuji za recept!!!!
Radooza
(upraveno)
3. 11. 2010, 19:12
Rajčatové ciabatty máme moc rádi a tento recept nás potěšil. Moc nám chutnaly. Krásně vláčné. I druhý den. Měly fakt úspěch.
Zrušený účet
(upraveno)
5. 1. 2010, 18:40
Sice nemám pekárnu, ale myslím, že nebude problém to udělat i bez ní. Mám nový ruční mixér, aspoň ho zajedu
vanisek
(upraveno)
5. 1. 2010, 18:28
Výborné těsto, jen jsem si to trochu upravila podle svého. Přidala jsem olivy, kečup, šunkový salám na kostičky, kmín, 2 stroužky česneku a lž ičku oregana. Vytvarované těsto jsem potřela voda+sůl. Výborné nestihne ani vystydnout
Diviana
(upraveno)
21. 7. 2009, 11:37
Tak jo...asi to bylo správně,protože byly výborné...i když jsem tam zapomněla dát tymián...dala jsem jen olivy a trošku nakrájené šunky... Z konzistence těsta jsem tedy byla trošku vyděšená...bylo velmi tuhé,ale přitom se mi hrozně lepilo...ale hodně jsem ho podmoučnila a nahoru jsem ještě nasypala mouku,což je stejně žádoucí...takže dobrý... Jsou opravdu moc dobré,i když mi přijdou přece jen tužší,než kupované...Má to tak být? nemohla jsem dát moc hrubé mouky? dííky...
Diviana
(upraveno)
20. 7. 2009, 15:49
tak mám těsto v pekárně,ale připadá mi hrozně tuhé...je to normální? nebude pak tvrdé i pečivo? omlouvám se za blbé dotazy...nikdy jsem to nedělala,tak jsem vykulená... když jsem nalila horkou vodu na hrubou mouku,tak mouka vodu okamžitě pobrala a byla z toho fakt hustá hmota...je to tak správně?
Egreska
(upraveno)
29. 6. 2009, 18:21
tak sa aj my pridavame ku spokojnym nazorom,prave si na nich pochutnavame...ak sa nenahnevate tak som vas receptik dala na S MMB..dufam ze vam to nebude vadit ak ano tak dajte vediet a zrušim ho...dakujem...
paštika
(upraveno)
17. 6. 2009, 14:27
Ráda bych zkusila,ale chápu to dobře,že nejdřív zadělám to pařené těsto a pak na to po vychladnutí dám to kynuté?
Juchanka
(upraveno)
20. 6. 2009, 0:40
@paštika
na to pařené těsto jen spaříte tu mouku a po schladnutí přidáte ostatní ingredience a necháte pekárnou udělat těsto a vykynout
marketasch
(upraveno)
16. 4. 2009, 18:11
SUper, taky musím jen a jen vychválit. Dnes jsem po dlouhé době oprášila pekárnu a super. Těsto jedna báseň, dala jsem olivy, sušená rajčata. Paráda. Jen jsem vyrobila takové spíš bochánky, jak jste vy docílila takových úhledných obdélníčků? Díky. Markéta
Keiti
(upraveno)
16. 4. 2009, 12:20
Super,nemám sice DP,ale všechno jde ručně-ta pařená mouka tomu dá tu nezaměnitelnou chuť.Díky za recept,jsou skvělé.
Akret
(upraveno)
27. 3. 2009, 8:38
Pridavam se ke vsem pochvalam paradniho receptu Vcerajsme je udelala a dneska musim znova, jak rychle zmizely Jsou fakt vynikajici
Kabtova
(upraveno)
23. 3. 2009, 15:53
Diky moc za super recept!!! U nas absolutni jednicka ze vsech vyrobku z pekarny. I druhy (a nekdy i treti) den jsou stale vlacne a dobre. Zkusila jsem i pridat susena rajcata v oleji jiz behem hneteni a povedlo se. Rajcatova chut i barva se pekne prolnula celym pecivem. Zrovna jdu zadelavat na dalsi, tentokrat s cernymi olivami a cerstvym rozmarynem!'
Juchanka
(upraveno)
24. 3. 2009, 17:54
@Kabtova
díky, u nás je to taky absolutní jednička
Dagi 2
(upraveno)
16. 2. 2009, 16:26
Vynikající a rychlé! Poprvé jsem do těsta přidala černé olivy a tymián, podruhé salám a česnek.Obojí výborné!!!
Veerrunka
(upraveno)
19. 2. 2009, 21:45
@Dagi 2
Můžu se zeptat kdy jste tam ty olivy a tymián nebo salám a česnek přidala? Když se těsto zapracovává nebo až na konec???? Vůůbec nevím kdy to tam mám přidat
Juchanka
(upraveno)
20. 2. 2009, 0:06
@Veerrunka
přidejte to až budete mít těsto zpracované, před kynutím
ternovca
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:07
Hanko, Váš výtvor vypadá úžasně. Manžel ciabatty miluje, tak bych mu je ráda udělala i doma, ale nejsem si jistá, jak se poprat s tím pařeným těstem, když nemám pekárnu. Jinak kynuté těsto zvládám. Budu ráda, když mi poradíte . Děkuji
Juchanka
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:56
@ternovca
Na to pařené těsto nepotřebujete pekárnu - to se jen přelije hrubá mouka horkou vodou zamíchá se to vařečkou a nechá vychladnout, pak bych to ale asi dělala nějakým hnětačem, aby se ta houbovitá spařená mouka dobře rozmíchala s těmi ostatními surovinami, pak už se to nechá normálně vykynout. Dejte vědět jak se vám podařily
magsan
(upraveno)
11. 2. 2009, 14:18
vypadají moc pěkně , můžu se zeptat, čím je potíráte před pečením, jen vodou?
Juchanka
(upraveno)
11. 2. 2009, 15:05
@magsan
ničím a ještě na tom nechte tu hrubou mouku
Bona1
(upraveno)
11. 2. 2009, 14:41
@magsan
já jsem je nepotírala ničím abyly výborné
Bona1
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:20
super jsou moc dobré včera měla zrovna malá doma kamarádky a musela jsem recept rozdat po vesnici http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1701901 děkujeme za príma recept do sbírky
Juchanka
(upraveno)
11. 2. 2009, 14:14
@Bona1
jsem ráda, že chutnaly
JADOL
(upraveno)
10. 2. 2009, 16:22
HANI, DÍKY ZA SUPER RECEPTÍK UDĚLALA JSEM Z JEDNÉ DÁVKY, MOJI SE NA NĚ VRHLI A TAK TED UŽ PEKÁRNA JEDE PODRUHÉ MĚJTE SE FAJN J. + A. A. A.
Juchanka
(upraveno)
10. 2. 2009, 20:21
@JADOL
u nás to právě probíhalo stejně, tak jsem si říkala, že se to bude hodit i v jiných rodinách