Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 81 návštěvníků)

Ciabatta

0.0
Ciabatta

Potřebné ingredience

na pařené těsto: 200g hrubé mouky, 300ml vroucí vody
na kynuté: 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu
na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián

Postup přípravy

do nádoby s nasazenými háky dáme hrubou mouku a přelijeme vroucí vodou, trochu vařečkou promícháme a necháme vychladnou, pak přidáme vodu a ostatní ingredience na kynuté těsto a necháme v DP zpracovat a vykynout
hotové těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vytvarujeme pečeme při 190st. v troubě do zlatova

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 20. 10. 2012, 7:10
Hani,vůbec se mi nepovedly :´( Sedly mi .Druhý den jsem s nimi mohla zatlouct hřebíky.Jela jsem podle Vašeho návodu.Copak jsem udělala špatně? *-)
danima3 25. 3. 2013, 12:18
@Kamis1 blbě vykynutý těsto
Appletka 7. 10. 2012, 21:25
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Upečeno se sušenými rajčaty a recept zařazen do zlatého fondu, děkuji.
petra.l 28. 6. 2011, 22:30
Haničko, tak tedy musím moc moc a moc pochválit recept. Neměla jsem sice olivy, ale dala jsem o to víc suš. rajčat a přidala lžíci oliv. oleje a to, co z toho vzniklo bylo famozní (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) Dali jsme si jí ještě teplou k rajčátkům a okurce s mozzarelou, bazalkou a česnekovým olejem a měla jsem pocit, že jsem i Itálii ,-) (Y) Do dětí padala, do manžela taky a byla jsem velmi pochválena (H) No,samozřejmě za to vděčím Vám a MMB (L)
Evelii 26. 3. 2011, 15:00
Hani, jsou naprosto luxusní (Y) (Y) (Y) Upekla jsem to jako dvě veky, jedno přírodní a druhou s bylinkami a nemá to chybu!!!! (clamp) Moooc děkuji za recept!!!!
Radooza 3. 11. 2010, 19:12
Rajčatové ciabatty máme moc rádi a tento recept nás potěšil. Moc nám chutnaly. Krásně vláčné. I druhý den. Měly fakt úspěch.
Zrušený účet 5. 1. 2010, 18:40
Sice nemám pekárnu, ale myslím, že nebude problém to udělat i bez ní. Mám nový ruční mixér, aspoň ho zajedu (H)
vanisek 5. 1. 2010, 18:28
Výborné těsto, jen jsem si to trochu upravila podle svého. Přidala jsem olivy, kečup, šunkový salám na kostičky, kmín, 2 stroužky česneku a lž ičku oregana. Vytvarované těsto jsem potřela voda+sůl. Výborné nestihne ani vystydnout (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo)
Diviana 21. 7. 2009, 11:37
Tak jo...asi to bylo správně,protože byly výborné...i když jsem tam zapomněla dát tymián...dala jsem jen olivy a trošku nakrájené šunky... Z konzistence těsta jsem tedy byla trošku vyděšená...bylo velmi tuhé,ale přitom se mi hrozně lepilo...ale hodně jsem ho podmoučnila a nahoru jsem ještě nasypala mouku,což je stejně žádoucí...takže dobrý... :-) Jsou opravdu moc dobré,i když mi přijdou přece jen tužší,než kupované...Má to tak být? nemohla jsem dát moc hrubé mouky? dííky... (L)
Diviana 20. 7. 2009, 15:49
tak mám těsto v pekárně,ale připadá mi hrozně tuhé...je to normální? nebude pak tvrdé i pečivo? omlouvám se za blbé dotazy...nikdy jsem to nedělala,tak jsem vykulená... :-) když jsem nalila horkou vodu na hrubou mouku,tak mouka vodu okamžitě pobrala a byla z toho fakt hustá hmota...je to tak správně? :-)
Egreska 29. 6. 2009, 18:21
tak sa aj my pridavame ku spokojnym nazorom,prave si na nich pochutnavame...ak sa nenahnevate tak som vas receptik dala na S MMB..dufam ze vam to nebude vadit ak ano tak dajte vediet a zrušim ho...dakujem... (L)
paštika 17. 6. 2009, 14:27
Ráda bych zkusila,ale chápu to dobře,že nejdřív zadělám to pařené těsto a pak na to po vychladnutí dám to kynuté? *-)
Juchanka 20. 6. 2009, 0:40
@paštika na to pařené těsto jen spaříte tu mouku a po schladnutí přidáte ostatní ingredience a necháte pekárnou udělat těsto a vykynout
marketasch 16. 4. 2009, 18:11
SUper, taky musím jen a jen vychválit. Dnes jsem po dlouhé době oprášila pekárnu a super. Těsto jedna báseň, dala jsem olivy, sušená rajčata. Paráda. Jen jsem vyrobila takové spíš bochánky, jak jste vy docílila takových úhledných obdélníčků? Díky. Markéta
Keiti 16. 4. 2009, 12:20
Super,nemám sice DP,ale všechno jde ručně-ta pařená mouka tomu dá tu nezaměnitelnou chuť.Díky za recept,jsou skvělé. (Y) (Y)
Akret 27. 3. 2009, 8:38
Pridavam se ke vsem pochvalam paradniho receptu (Y) Vcerajsme je udelala a dneska musim znova, jak rychle zmizely (jidlo) Jsou fakt vynikajici
Kabtova 23. 3. 2009, 15:53
Diky moc za super recept!!! U nas absolutni jednicka ze vsech vyrobku z pekarny. I druhy (a nekdy i treti) den jsou stale vlacne a dobre. Zkusila jsem i pridat susena rajcata v oleji jiz behem hneteni a povedlo se. Rajcatova chut i barva se pekne prolnula celym pecivem. Zrovna jdu zadelavat na dalsi, tentokrat s cernymi olivami a cerstvym rozmarynem!'
Juchanka 24. 3. 2009, 17:54
@Kabtova díky, u nás je to taky absolutní jednička :-$ :-$ :-$
Dagi 2 16. 2. 2009, 16:26
(Y) Vynikající a rychlé! Poprvé jsem do těsta přidala černé olivy a tymián, podruhé salám a česnek.Obojí výborné!!! (clamp) (clamp)
Veerrunka 19. 2. 2009, 21:45
@Dagi 2 Můžu se zeptat kdy jste tam ty olivy a tymián nebo salám a česnek přidala? Když se těsto zapracovává nebo až na konec???? Vůůbec nevím kdy to tam mám přidat :-S
Juchanka 20. 2. 2009, 0:06
@Veerrunka přidejte to až budete mít těsto zpracované, před kynutím (F) (F) (F) (F)
ternovca 12. 2. 2009, 18:07
Hanko, Váš výtvor vypadá úžasně. Manžel ciabatty miluje, tak bych mu je ráda udělala i doma, ale nejsem si jistá, jak se poprat s tím pařeným těstem, když nemám pekárnu. Jinak kynuté těsto zvládám. Budu ráda, když mi poradíte (L). Děkuji
Juchanka 12. 2. 2009, 20:56
@ternovca Na to pařené těsto nepotřebujete pekárnu - to se jen přelije hrubá mouka horkou vodou zamíchá se to vařečkou a nechá vychladnout, pak bych to ale asi dělala nějakým hnětačem, aby se ta houbovitá spařená mouka dobře rozmíchala s těmi ostatními surovinami, pak už se to nechá normálně vykynout. Dejte vědět jak se vám podařily (F) (F) (F)
magsan 11. 2. 2009, 14:18
vypadají moc pěkně (Y), můžu se zeptat, čím je potíráte před pečením, jen vodou? *-)
Juchanka 11. 2. 2009, 15:05
@magsan ničím a ještě na tom nechte tu hrubou mouku (F) (F) (F)
Bona1 11. 2. 2009, 14:41
@magsan (Y) já jsem je nepotírala ničím abyly výborné (L)
Bona1 11. 2. 2009, 11:20
(Y) (Y) super jsou moc dobré včera měla zrovna malá doma kamarádky a musela jsem recept rozdat po vesnici ;-) ;-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1701901 (L)děkujeme za príma recept do sbírky |:o)
Juchanka 11. 2. 2009, 14:14
@Bona1 (Y) (Y) (Y)jsem ráda, že chutnaly (F) (F) (F) (F)
JADOL 10. 2. 2009, 16:22
HANI, DÍKY ZA SUPER RECEPTÍK (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) UDĚLALA JSEM Z JEDNÉ DÁVKY, MOJI (Z) (X) (Z) SE NA NĚ VRHLI A (zajic) (zajic) (zajic) TAK TED UŽ PEKÁRNA JEDE PODRUHÉ ;-) ;-) MĚJTE SE FAJN (hello) J. + A. A. A.
Juchanka 10. 2. 2009, 20:21
@JADOL (Y) (Y) (Y)u nás to právě probíhalo stejně, tak jsem si říkala, že se to bude hodit i v jiných rodinách (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie