Plněné lilky
Potřebné ingredience
3 střední lilky, olej, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, petrželka,
rajský protlak, sůl, pepř, vegeta, mletý koriandr, mletý kmín a strouhaný sýr.
Postup přípravy
Okrajování slouží jen pro ozdobu, není to nutnost. Poté lilky rozkrojíme na půlky. Na rozpáleném oleji po obouch stranách osmahnema a přebytečný olej necháme vsáknout do kuchyn´ských ubrousků. Mezitím
si nakrájíme cibuli, rajčata, nasekáme petrželku, oloupeme česnek.
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, které osolíme a okořeníme, přidáme nakrájenou cibuli a
prolysovaný česnek, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí. Poté přidáme rajčata, petrželku a
2 polévkové lžíce rajského protlaku. Ještě něco málo podusíme, dochutíme a odstavíme z plotny.
Lilky položíme na plech na pečící papír a naplníme je. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a vložíme
do trouby. Pečeme na 200 stupn´ů asi 20 minut.
Přísady : 3 střední lilky, olej, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 4 rajčata,
petrželka, rajský protlak, sůl, pepř, vegeta, mletý koriandr, mletý kmín a strouhaný sýr.
Lilkům odkrojíme špičku a po celém obvodu okrájíme tak, jak to vidíte zde na fotce.
Okrajování slouží pouze pro ozdobu, není to nutnost.
Lilky rozkrojíme na půlky.
Na rozpáleném oleji - oleje musí být hodně - lilky z obou stran osmahneme. Jsou hotový, když do nich píchnete vidličkou a cítíte, že jsou lilky úplně měkké. Následně necháme okapat přebytečný olej na kuchyn´ských ubrouscích.
Mezitím si nakrájíme cibuli a rajčata.
Petrželku si nasekáme.
Osmahlé lilky před naplněním.
Masová směs.
Naplněné lilky posypané strouhaným sýrem před vložením do trouby.
Určitě vyzkoušejte, je to opravdu výborné jídlo.
Dobrou chut´.
Tentokrát nejsou lilky posypané sýrem, ale ozdobené kolečkem rajčete, petrželkou a olivou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé