(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

Potřebné ingredience
Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a necháme přikryté v chladu, odpočívat asi 24hodin. Pak obalujeme jen ve strouhance a smažíme. Po usmažení můžeme dát nachvíli tzv. "dodělat" do trouby na 150 stupňů asi na deset minut. Řízky jsou lahodné a měkké. Takovýmto způsobem nakládám i vepřové řízky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé