(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Řezy Včelí bodnutí

Potřebné ingredience
Na těsto:
380g hladké mouky
1 Droždí
50g moučkového cukru
1 Vanilínový cukr
špetka soli
2 vejce
50g rozpuštěného másla
20ml vlažného mléka
Na mandlovou hmotu:
100g másla
150g moučkového cukru
1 Vanilínový cukr
2-2polévkové lžíce mléka
200g mandlových lupínků
Na krém:
2 krémové náplně vanilkové
200g měkkého másla
300ml studeného mléka
3 polévkové lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
1.na přípravu těsta dáme do mísy všechny sypké suroviny,promícháme,přidáme vejce,máslo a vlažné mléko.Vypracujeme hladké těsto,které poprášíme moukou,zakryjeme a na teplém místě necháme vykynout.
2.Na mandlovou hmoturozpustíme máslo a přidáme zbylé suroviny.Promícháme a necháme vychladnout.
3.Těsto vyklopíme do vymazaného plechu(30x40).Pomoučenou rukou vymačkáme těsto po celém plechu a necháme ještě chvíly nakynout.Mandlovou hmotu lžící stejnoměrně rozložíme na těsto a dáme péci do předehřáté trouby.
Elektrická trouba:200-210*C,předehřátá
Plynová troba:stupeň 4,předehřátá
Horkovzušná trouba:180-190*C,předehřátá
4.Po upečení necháme zcela vychladnout.
5.Krém připravíme podle návodu na obalu Krémové náplně,ale s množstvím surovin zde v receptu.Nejprve oddělíme nožem korpus s mandlemi od okraje plechu a poté moučník rozřízneme na 4 díly(1x podélně a 1x příčně).Každý díl lopatkou nebo dlouhým nožem podebereme,vyjmeme z plechu a opatrně podélně uprostřed rozžízneme.Spodní díly naskládáme zpět do plechu a natřeme na ně připravený vanilkový krém.Na krém přitlačíme horní část korpusu s mandlemi a odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu.Krájíme ostrým nožem na řezy,Uchováváme v chladu.
2.Na mandlovou hmoturozpustíme máslo a přidáme zbylé suroviny.Promícháme a necháme vychladnout.
3.Těsto vyklopíme do vymazaného plechu(30x40).Pomoučenou rukou vymačkáme těsto po celém plechu a necháme ještě chvíly nakynout.Mandlovou hmotu lžící stejnoměrně rozložíme na těsto a dáme péci do předehřáté trouby.
Elektrická trouba:200-210*C,předehřátá
Plynová troba:stupeň 4,předehřátá
Horkovzušná trouba:180-190*C,předehřátá
4.Po upečení necháme zcela vychladnout.
5.Krém připravíme podle návodu na obalu Krémové náplně,ale s množstvím surovin zde v receptu.Nejprve oddělíme nožem korpus s mandlemi od okraje plechu a poté moučník rozřízneme na 4 díly(1x podélně a 1x příčně).Každý díl lopatkou nebo dlouhým nožem podebereme,vyjmeme z plechu a opatrně podélně uprostřed rozžízneme.Spodní díly naskládáme zpět do plechu a natřeme na ně připravený vanilkový krém.Na krém přitlačíme horní část korpusu s mandlemi a odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu.Krájíme ostrým nožem na řezy,Uchováváme v chladu.

Kynoucí těsto

Vymačkané těsto na plech

Rozložená mandlová hmota

Na plechu rozkrájeno

Servírováno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dandulee
(upraveno)
8. 2. 2009, 11:51
Brzy vyzkouším,vypadá to úžasně

nahlásit

Urula
(upraveno)
8. 2. 2009, 12:25
@Dandulee
A taky to tak chutná!!!Určitě vyzkoušejte.Ke kávě úžasná

nahlásit