(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Štafetky podle Agnesy
Potřebné ingredience
Těsto: 40dkg bílků, 33dkg cukru krupice, 15dkg hladké mouky, 13dkg kokosu, vanilkový cukr
Krém: 3/4sáčku van.pudinku, 1/4litru mlíka, 2dkg cukru povařit + 25dkg másla, 7dkg cukru moučky, vanilkový cukr, 1lžička zrnkové mleté kávy
Postup přípravy
Postup: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, ručně opatrně zamícháme kokos a mouku. Na 3 plechy si přichystáme pečící papír, který potřeme vlahou vodou. Rozdělíme těsto a rozetřeme na plechy. Před pečením těsto pocukrujeme krup. cukrem - zrůžoví při pečení. Péci při 220*C. Po upečení těsto lehce poprášíme moukou a překlopíme na vál. Ponecháme papír, aby se těsto trochu zapařilo (nebojte se toho nic se nestane).Při sundavání papír navlhčit vlahou vodou.
Krém: Z pudink.prášku,mlíka a cukru uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry. Pak přidáme pudink a nakonec kávu.
1 .varianta: Placky skládáme na sebe a prommažeme krémem. Necháme do druhého dne, pak nakrájíme na obdélníky a nakoso (úhlopříčně) máčíme v čokoládě.
2. varianta: Placky podélně rozřízneme napůl, naplníme kréme a podélně zabalíme do válečku. Ten poté nakrájíme na kousky a konce máčíme v čokoládě. (Tuto variantu nemám vyzkoušenou ale v receptu byla).
Vypadá to složitě ale není, tak vyzkoušejte a uvidíte sami. Chutnají báječně....
Krém: Z pudink.prášku,mlíka a cukru uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry. Pak přidáme pudink a nakonec kávu.
1 .varianta: Placky skládáme na sebe a prommažeme krémem. Necháme do druhého dne, pak nakrájíme na obdélníky a nakoso (úhlopříčně) máčíme v čokoládě.
2. varianta: Placky podélně rozřízneme napůl, naplníme kréme a podélně zabalíme do válečku. Ten poté nakrájíme na kousky a konce máčíme v čokoládě. (Tuto variantu nemám vyzkoušenou ale v receptu byla).
Vypadá to složitě ale není, tak vyzkoušejte a uvidíte sami. Chutnají báječně....
Placky se zapářejí ...
Vyšlehaný krém...
Promazané placky... šup s nimi do lednice
Rozkrájeno... okraje spapáme :)
Hotovo...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
21. 6. 2011, 16:44
Dobrý den.Díky za receptík,je super! Jsem cukrářka a jen sem zapomněla poměr surovin. Já ještě poradím před pečením posypat pláty trochou moučkového cukru. Květa
lidare
(upraveno)
3. 12. 2010, 17:24
Taky jsem vloni dělala a letos zkusím tyto
Hnědovláska
(upraveno)
25. 11. 2010, 19:15
Luci,káva má být uvařená nebo se dává do krému sypká? A je to nutné potřít papír vodou?
hans.dannte
(upraveno)
3. 12. 2010, 16:55
@Hnědovláska
Jani dávám sypkou klasickou kávu, ne instantní. Přiznám se, že někdy ten papír taky nepotírám a jde sundat ale psala jsem podle receptu.
Ulmanova2019
(upraveno)
25. 11. 2010, 18:49
Dabo
(upraveno)
26. 2. 2009, 20:26
Děkuji za odpověď.Určitě vyzkouším. Vypadají moc hezky. Radka
Dabo
(upraveno)
17. 2. 2009, 14:08
Lucko,můžete prosím upřesnit kolik je to asi bílků z vajíček?
hans.dannte
(upraveno)
23. 2. 2009, 21:21
@Dabo
Radko je to podle toho jak jsou vajíčka velká tuším že zhruba 8-12. Já si je schovávala ve sklenici v ledničce když jsem něco dělala s vajíčky dokud to nebyla ta váha. Jedli jsme dokonce smažený chleba dělaný jen ve žloutkách abych měla víc bílků