(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Roštěná -omáčka po moravsku
Potřebné ingredience
500g hovězí zadní,1větší cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,horčice plnotučná,1 sklenice Kunovjanka(sterilizovaná zelenina),1x masox,hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky ,mírně naklepeme,nasolíme,opepříme a z jedné strany pomažeme hořčicí,nakrájíme na jemno cibuli a osmažíme ji na oleji do zlatova v papiňáku poté přidáme postupně plátky masa a zprudka všechny opečeme z obou stran ,poté zalejeme asi 1-2 litry vody a přidáme 2 kostky masoxu. Vaříme do měkka ke konci přidáme Kunovjanku raději slejte nálev ať není omáčka příliš kyselá a povařte.Nakonec zahustěte hladkou moukou a krátce povařte.Jako příloha je dobrý vařený brambor, rýže či kynutý knedlík,ale já to mám nejraději s bramborem..Mňam! Jo a nezapomeňte,že i ta Kunovjanka je slaná,tak opatrně se solí!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

JKpipule
(upraveno)
22. 8. 2009, 23:07
Chci se zeptat mám Moravanku, nebude to vadit?? Nebo je to jiná chuť



nahlásit

mujkus
(upraveno)
24. 4. 2013, 23:38
@JKpipule
myslím,že kunovjanka je lepší

nahlásit

oskar218
(upraveno)
5. 8. 2009, 12:08
Paní Jano,to bylo výborný,i obě
si pochutnali.
Děkuji za výborný recept.Jana



nahlásit

mujkus
(upraveno)
24. 4. 2013, 23:38
@oskar218
Děkuji moc

nahlásit