Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

honzikovi buchty

0.0
honzikovi buchty

Potřebné ingredience

NA TĚSTO:
400 g hladké nebo polohrubé mouky
30 g droždí
2 žloutky
40 g cukru krupice
250 ml vlažného mléka
špetka soli
60 g rozehřátého zchladlého másla
2 lžíce kandovaného ovoce
1 lžíce mléka
hladká mouka na vyválení těsta
150 g moučkového cukru na obalení
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
150 g měkkého tvarohu
1/4 sáčku vanilkového cukru
1 malý žloutek
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce rozehřátého zchladlého másla
POVIDLOVÁ NÁPLŇ:
100 g povidel
1 lžička mleté skořice
1/2 lžíce rumu
1-2 lžičky cukru
1/2 lžíce nastrouhaného perníku
KROMĚ TOHO:
hladká mouka na vyválení těsta
rozehřáté máslo na vymaštění pekáčku a potření buchet

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do hrnku, zasypeme lžící mouky, lžící cukru a zalijeme 2 lžícemi mléka. Vše rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít asi 15 minut. Mouku prosijeme do mísy a přidáme k ní zbylý cukr, sůl, máslo, žloutky, kvásek a mléko. Propracujeme ve vláčné těsto, mísu zakryjeme utěrkou a dáme na 40 minut kynout. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, cukrem mlékem a máslem do hladka. Povidla promícháme se skořicí, rumem, cukrem a perníkem. Vál poprášíme moukou, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu poloviny čtverců dáváme po 1 lžíci tvarohové náplně, na druhou polovinu těsta náplň povidlovou. Poté cípy protilehlých stran čtverců pečlivě stiskneme k sobě. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pekáček vymastíme a klademe do něj vždy po jedné buchtě, kterou potřeme máslem. . Vložíme je do trouby a pečeme asi 30-35 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

misak2212 10. 3. 2012, 14:43
(flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie