honzikovi buchty
Potřebné ingredience
NA TĚSTO:
400 g hladké nebo polohrubé mouky
30 g droždí
2 žloutky
40 g cukru krupice
250 ml vlažného mléka
špetka soli
60 g rozehřátého zchladlého másla
2 lžíce kandovaného ovoce
1 lžíce mléka
hladká mouka na vyválení těsta
150 g moučkového cukru na obalení
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
150 g měkkého tvarohu
1/4 sáčku vanilkového cukru
1 malý žloutek
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce rozehřátého zchladlého másla
POVIDLOVÁ NÁPLŇ:
100 g povidel
1 lžička mleté skořice
1/2 lžíce rumu
1-2 lžičky cukru
1/2 lžíce nastrouhaného perníku
KROMĚ TOHO:
hladká mouka na vyválení těsta
rozehřáté máslo na vymaštění pekáčku a potření buchet
Postup přípravy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé