(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kotlety s lusky
Potřebné ingredience
4 kotlety
zelené lusky
cibule 1ks
rajčatový protlak
česnek 3 stroužky
niva 150 g
pepř
cukr
mouka
olej (tuk)
Postup přípravy
* kotlety omyjeme, naklepeme, mírně opepříme, prolijeme olejem a necháme na pár hodin naložené v chladničce
* rozpálíme na pánvi olej, kotlety osolíme, mírně poprášíme moukou (vytvoří nám krustu)
* smažíme na mírnem ohni
* na oleji osmahneme na hrubo nakrájenou oloupanou cibuli a česnek. Přidáme zelené lusky, rajčatový protak, trochu cukru(zredukuje kyselost protlaku), sůl
* osmažené kotlety položíme do zapékací misky. Na ně nandáme připravenou směs s lusky a nastrouhanou nivu.
* podlijeme trochou vody, dáme zapéct do trouby na cca 10 min
Podáváme s hranolky, či vařeným bramborem.
* rozpálíme na pánvi olej, kotlety osolíme, mírně poprášíme moukou (vytvoří nám krustu)
* smažíme na mírnem ohni
* na oleji osmahneme na hrubo nakrájenou oloupanou cibuli a česnek. Přidáme zelené lusky, rajčatový protak, trochu cukru(zredukuje kyselost protlaku), sůl
* osmažené kotlety položíme do zapékací misky. Na ně nandáme připravenou směs s lusky a nastrouhanou nivu.
* podlijeme trochou vody, dáme zapéct do trouby na cca 10 min
Podáváme s hranolky, či vařeným bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé