Zelný hrnec s kroupy a uzeným
Potřebné ingredience
kysané zelí, uzené maso, kroupy, cibule
Postup přípravy
kys. zelí, cibule, uzené, kroupy
uvařím kroupy do měkka v osolené vodě a již je nepropírám, nechám je v ní stát, uzené tak hodinku povařím, vyndám a nakrájím, vodu z vývaru použiji na podlití zelí, cibulku si osmahnu dozlatova a přidám tak 2pol. lžíce cukru
ten zkaramelizuji
a přidám proprané zelí nakrájené na menší kousky, vše smíchám, aby se to spojilo a podliji vývarem z uzeného a zelí povařím do měkka či poloměkka, jak kdo má rád a osolím a může se přidat i kostka masoxu
pak přídám kroupy i s vodouve které se vařily, uzené-ochutnám a dochutím buď solí, kysanou vodou ze zelí....zahustím cca 2dcl vody, či kys. vody a tak 3 pol. lžíce mouky hl. či plh. a povařím 10min za občasného míchání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé