BOLOŇSKÉ ŠPAGETY
Potřebné ingredience
300 - 350G mletého masa ( hovězí s vepřovým )
max. půl sáčku sojového granulátu ( používám od Bonavita )
1 mrkev
1 cibule
červené víno
půl menšího celeru
konzerva loupaných rajčat - 800g
kečup
petrželka, vegeta, hovězí bujon, pepř
česnek - 2-3 stroužky
sýr
špagety
Postup přípravy
1. Nejdříve si uvaříme soju dle návodu na sáčku.
2. Na pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme na jemno nakrájenou mrkev a celer, trochu osmahneme a pak přidáme mleté maso a soju, opékáme až maso ztmavne.
3.Přilejeme víno (nebo pouze vývar) a dusíme pod pokličkou až maso a mrkev změkne.
4. Poté přidáme rajčata i se šťávou z konzervy, rajčata můžeme buď namixovat ponorným mixerem nebo jen vidličkou pokrájet, aby omáčka byla trochu sladká přidávám ještě kečup a necháme projít varem,.
5. Poté dochutíme vegetou, bujonem, pepřem, přidáme buď sušenou nebo čerstvou petrželku a 2-3 stroužky česneku.
6. PODÁVÁME ŠPAGETY S OMÁČKOU POSYPANÉ SÝREM!
2. Na pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme na jemno nakrájenou mrkev a celer, trochu osmahneme a pak přidáme mleté maso a soju, opékáme až maso ztmavne.
3.Přilejeme víno (nebo pouze vývar) a dusíme pod pokličkou až maso a mrkev změkne.
4. Poté přidáme rajčata i se šťávou z konzervy, rajčata můžeme buď namixovat ponorným mixerem nebo jen vidličkou pokrájet, aby omáčka byla trochu sladká přidávám ještě kečup a necháme projít varem,.
5. Poté dochutíme vegetou, bujonem, pepřem, přidáme buď sušenou nebo čerstvou petrželku a 2-3 stroužky česneku.
6. PODÁVÁME ŠPAGETY S OMÁČKOU POSYPANÉ SÝREM!
Osmažené mleté maso se zeleninou.
Do této směsi nalijeme vodu nebo víno a dusíme
Přilijeme rajčata z konzervy a vidličkou je pokrájíme, ještě povaříme a dochutíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé