Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Výborný kefírový chléb, jako kupovaný :-)

0.0
Výborný kefírový chléb, jako kupovaný :-)

Potřebné ingredience

350ml kefíru, 100ml vlažné vody, 1PL octa, 1PL oleje, 250g pšeničné hladké mouky chlebové, 250g žitné mouky chlebové (dle potřeby při hnětení dosypávám mouku, musíte si to ohlídat), do jednoho rohu 2ČL soli, do druhého 1PL kminu a případně další semínka, já dávám jen slunečnicová, na mouku dulek a do něj asi 1/4 čerstvého droždí, na droždí 1ČL cukru.

Postup přípravy

Všechny přísady dáme v uvedeném pořadí do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme na základní program. Vel. mensi (v mem pripade 900g), kůrku dávám světlou, nejsou pak tak tvrde kraje. Chléb je po upečení vynikající!!! Je opravdu jako kupovaný :-) Ale jen jako, je lepší :-)))
Původní recept je bez vody, octa a oleje. Pouze 450-500ml kefíru, mouky, sůl, cukr a kmin. Můžete ho také tak vyzkoušet, ale zdál se nám moc hutný a druhý den byl spíše tužší, nebyl měkký!
Takto mnou upravený recept je mnohem lepší a hlavně chlebík máte ještě za dva dny měkký! Jako čerstvý. Pečeme jen tento, manželovi jiné nechutnali, že jsou jako "buchty" :-) a to jsem jich vyzkoušela plno...Vyzkoušejte také :-)

Kyne...

Peče se :-)

Čerstvě upečeno..

Právě vyndaný z pekárny :-)

Bok...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzka89 3. 9. 2010, 9:17
Dobrý den, včera jsem pekla podle Vašeho receptu a měla bych dotaz. Chlebík konzistenčně i chuťově nakonec po upečení skvělý, ale při kynutí jsem byla nešťastná - téměř nevykynul, musela jsem ho nechat mnohem déle (zadělávám v pekárně těsto a pak pékávám v troubě) a i tak nevyběhl, jak by měl. Napadla mě jedna věc, kefír jsem malinko přihřála, myslíte, že to může být tím? Těsto bylo totiž hrozně vodnaté a dost jsem přisypávala. Děkuji (L)
Dage 7. 10. 2010, 14:03
@zuzka89 Přiznám se, že já jsem s kynutím nikdy žádný problém neměla! Já ho tedy peču v pekárně a vždy mi stačí na kynutí doba co má pekárna nastavenou. Ani já ale nedávám úplně studený kefír, dávám ho vlažný. Nevím jak moc jste ho ohřála. Opravdu nevím čím by to bylo, dělám to přesně podle zde napsaného návodu a také vypadá vždy přesně jak ho vidíte na fotkách. Nedala jste víc toho kefíru? Nevím jak jinak si vysvětlit že jste měla těsto vodnaté....Nedává se celá krabička kefíru...také prý záleží na kvalitě vody...na vlhkosti obecně...na mouce...podle toho se pak mění konzistence těsta...bohužel asi neporadím, jedině příště ubrat vody...a někdy také záleží na kvalitě droždí...
PetraPet 3. 6. 2009, 22:04
(clamp) Moc děkuji za prima recept. Chlebík nám moc chutnal, budeme péci častěji.
Dage 4. 6. 2009, 8:13
@PetraPet Děkuji, jsem ráda že chutná :-)
zdenallicka 1. 6. 2009, 14:17
Nam chleba moc chutnal.. :-) Nedala jsem cerstve drozdi, ale susene (1 CL) a byl skvely.. Cele tri dny vlacny, mekky, moc dobry.. Dnes pecu zas.. :-) Jo a mouky jsem asi 2 dkg prisypavala..
Dage 1. 6. 2009, 16:48
@zdenallicka Tak to mam radost ze chutnal, je opravdu dlouho mekky...s tim dosypavanim zalezi na vsem, na mouce, na teplote vody...ja vetsinou take trosku dosypu... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie