(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bábovka s vaječným likérem
Potřebné ingredience
125g hladké mouky, 125g kukřičného škrobu, 4KL prášku do pečiva, 250g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 5 vajec, 250 ml oleje, 250g vaječného likéru
Postup přípravy
Vejce, cukry, olej a vaječný likér ušleháme do pěny. Pak postupně přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva. Společně promícháme. Těsto naplníme do větší vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v nepředehřáté horkovzdušné troubě při 160° asi 1 hodinu. Po upečení necháme bábovku cca 10 minut ve formě zchládnout a pak vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé