(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rybí filé(pečené) grilované - rychlá a dobrá večeře
Potřebné ingredience
4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
olej k vymazání pekáče a potření masa
4 plátky šunky,
50g nastrouhaného sýra (já dala cihlu)
2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené
sůl a pepř
Postup přípravy
Předehřejeme gril na vysokou teplotu a mírně vymastíme pekáč(keramickou mísu). Plátky ryby z obou stran mírně osolíme a naskládáme je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřeme trochou oleje. Dvě minuty grilujeme
Po dvou minutách vyndáme pekáček z trouby, obrátíme filety a na každou položíme čtvrtinu šunky. a smíchaný sýr s cibulí, a můžeme mírně ochuit solí a pepřem. Vrátíme pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podáváme se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice , ale i brambory či hranolky.
Já jsem teď(na obr.) přiipravovala tuhle mňamku z rybích filet v kostce, nebylo to špatné, ale nejlepší jsou klasické filtety - výborný je takhle připravený např. Pangas.
Po dvou minutách vyndáme pekáček z trouby, obrátíme filety a na každou položíme čtvrtinu šunky. a smíchaný sýr s cibulí, a můžeme mírně ochuit solí a pepřem. Vrátíme pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podáváme se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice , ale i brambory či hranolky.
Já jsem teď(na obr.) přiipravovala tuhle mňamku z rybích filet v kostce, nebylo to špatné, ale nejlepší jsou klasické filtety - výborný je takhle připravený např. Pangas.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé