Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pstruzi ve slaninové košilce

0.0
Pstruzi ve slaninové košilce

Potřebné ingredience

Pstruzi, anglická slanina
Marináda: rybí koření,olej,česnek,citron
Omáčka: sladká smetana,kysaná smetana,kmín,grilovací koření,sladká a pálivá paprika
Příloha: brambory,máslo,cibule,anglická slanina,trochu smetany

Postup přípravy

Ryby očistíme,uřízneme hlavy,pokud jsou cítit rybinou, tak předem máčím v mléce,které potom sliju a ryby opláchnu vodou.
Marinádu připravíme smícháním rybího koření,nakrájeného česneku,oleje,trochu citronu a citronové kůry. Ryby se v této směsi marinují, minimálně hodinu,nejlepší je připravit si večer a nechat marinovat celou noc.
Před pečením se ryby vyndají z marinády,nevadí pokud v bříšku ryby něco zůstane, naskládají se do pekáče, obalí se anglickou slaninou a přelijí se omáčkou. Dají se péct do trouby.
Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory. Uvaří se oloupané brambory, nahrubo rozšťouchám. Na pánvi si na másle opeču na kousky nakrájenou cibulku. Do rozšťouchaných brambor se vmíchá opečená cibulka /ne úplně dohněda/, zbytek nadrobno nakrájené anglické slaniny a může se zjemnit smetanou - pokud zbyde.
Dobrou chuť!!!!!!! Ryby mají díky omáčce a slanině zvláštní chuť - opravdu stojí za to vyzkoušet.

a můžeme papkat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie