(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Řízky tak trochu jinak
Potřebné ingredience
Kuřecí nebo vepřové řízky , vajíčka,strouhanka, 1/2l vody, 1/4 kostky másla, 1 kostka slepičího bujónu ,pepř,sůl,olej
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme bujón,vodu a máslo a důkladně svaříme.
Řízky mírně osolíme, opepříme a dáváme do mísy se strouhankou, kterou do řízků "zaklepeme" co nejvíce. Poté řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmahneme na oleji na pánvi. Skládáme do pekáče a potom přelijeme polovinou připraveného vývaru. Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C a když je vývar téměř vsáknutý do řízků, tak řízky obrátíme, přelijeme druhou polovinou vývaru a necháme dokud se nám celý nevcucne do řízků( můžeme si nechat trochu šťávy v pekáči,aby nám zůstal sos).
Moc dobré s bramborovou kaší.
Dneska jsem tenhle recept dělala na oběd a nestihla jsem to ani nafotit,jak se po té dobrotě zaprášilo.
Řízky mírně osolíme, opepříme a dáváme do mísy se strouhankou, kterou do řízků "zaklepeme" co nejvíce. Poté řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmahneme na oleji na pánvi. Skládáme do pekáče a potom přelijeme polovinou připraveného vývaru. Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C a když je vývar téměř vsáknutý do řízků, tak řízky obrátíme, přelijeme druhou polovinou vývaru a necháme dokud se nám celý nevcucne do řízků( můžeme si nechat trochu šťávy v pekáči,aby nám zůstal sos).
Moc dobré s bramborovou kaší.
Dneska jsem tenhle recept dělala na oběd a nestihla jsem to ani nafotit,jak se po té dobrotě zaprášilo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé