(recept
si oblíbilo 154 návštěvníků)
Drobenkový koláč s jablky - šup, šup bleskovka :o)

Potřebné ingredience
250g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 100g krupičkového cukru, 1 vanilk. cukr, 100g Hery + 5 lžic rozpuštěné nakonec, 1 vejce, strouhaná jablíčka - zhruba stejné množství jako těsta
Postup přípravy
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru s vanilkovým, 100g Hery a vajíčka vypracujeme prsty drobenku a dáme na chvilenku odležet do lednice.
Mezitím si nastrouháme nahrubo jablíčka a podle chuti k nim můžeme přidat skořici, oříšky, či rozinky.
Do vymazané a moukou vysypané dortové formy vrstvíme postupně : drobenku * polovinu jablíček * opět drobenku * zbytek jablíček a zakončíme zbylou drobenkou :o)
Nakonec polejeme 5 lžícemi rozpuštěné Hery a pečeme při 200°C do zlatova - cca 25 minut.
Mezitím si nastrouháme nahrubo jablíčka a podle chuti k nim můžeme přidat skořici, oříšky, či rozinky.
Do vymazané a moukou vysypané dortové formy vrstvíme postupně : drobenku * polovinu jablíček * opět drobenku * zbytek jablíček a zakončíme zbylou drobenkou :o)
Nakonec polejeme 5 lžícemi rozpuštěné Hery a pečeme při 200°C do zlatova - cca 25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
20. 9. 2015, 20:54


nahlásit
bumba
(upraveno)
20. 9. 2015, 19:48
Perfektní

nahlásit

blanor
(upraveno)
16. 9. 2015, 15:25
Právě vytažený z trouby,voní krásně

nahlásit

lase
(upraveno)
15. 9. 2015, 16:38
Super, moc dobrý

nahlásit

romitka
(upraveno)
22. 2. 2015, 14:20

nahlásit
jananovazak
(upraveno)
16. 11. 2014, 15:38


nahlásit
tetakniha
(upraveno)
16. 11. 2014, 15:31
Vypadá krásně, budu muset vyzkoušet

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 11. 2014, 13:45



nahlásit

kužátko
(upraveno)
16. 11. 2014, 13:39
Je to moc výborný


nahlásit

karmala
(upraveno)
19. 4. 2013, 22:59
Dopekla jsem a je to luxus.Dělám drobenkový tvarohový a jablkový mě nikdy nenapadl.Díky za recept







nahlásit
mischell.viki
(upraveno)
5. 10. 2012, 16:07









nahlásit

dastinek
(upraveno)
30. 3. 2012, 12:00
Koláč je vyborny delám už rovnou dvojitou dávku orotože jinak nikdy nezbyde ani na snidani.... Druhý den je totiž uplně luxusní jak je uležele. Chutna jako hraběnčiny řezy ale je šup šup hotový :d. Děkuji za recept




nahlásit

zanet14
(upraveno)
14. 1. 2012, 19:50
Milá Lucinko,děkujeme za super koláč.Teť jsme ho jedli ještě teplý a byl luxusní
.Dlouho jsem neupekla tak dobrý koláč.Díky a mějte se moc pěkně


nahlásit

RomcaSM
(upraveno)
10. 10. 2010, 14:05
Děkuji za receptík, dělám koláč už po několikáté, je jednoduchý a dobrý


nahlásit

MisaSS
(upraveno)
18. 12. 2008, 13:37
Spěchám s pochvalou za koláč - je úžasný, jen se po něm na oslavě zaprášilo
Děkujeme za skvělý recept



nahlásit

ochyda
(upraveno)
21. 10. 2008, 16:05













nahlásit

lucosek
(upraveno)
21. 10. 2008, 22:11
@ochyda
Jsem ráda, že chutnalo
Lucka


nahlásit
Vojtula
(upraveno)
28. 1. 2008, 16:07
Včera jsem upekla, dělala jsem rovnou z dvojité dávky, jen jsem polovinu mouky nahradila celozrnnou, abych měla menší výčitky ..... a jelikož jsem měla málo jablek, tak jsem přidala hruškový kompot.
Příprava jednoduchá, chutná skvěle, taky jsem si dala ke
, jen se po ní zaprášilo.




nahlásit

lucosek
(upraveno)
29. 1. 2008, 13:16
@Vojtula
Díky za komentář a hlavně za bezva tip na obměnu a zdravější verzi
Já občas dělám pro změnu s tvarohem, ale jablíčka se dají nahrdit v podstatě čímkoli, co kdo rád
a co je po ruce





nahlásit

ajaf
(upraveno)
11. 1. 2008, 11:15
TAK MÁM NOVOU INSPIRACI,DNES JSEM CHTĚLA NĚCO UPÉCT,TAK ZKUSÍM TU VAŠI BUCHTU,VYPÁDÁ RYCHLÁ A DOBRÁ,PAK NAPÍŠU JAK TO DOPADLO.


nahlásit

ajaf
(upraveno)
11. 1. 2008, 18:44
@ajaf
tak koláč je super,přesně jako hrabenčiny řezy,ale není tak pracný a chutově výborný!!§díky moc za tip!!



nahlásit

lucosek
(upraveno)
22. 1. 2008, 10:54
@ajaf
Za málo, Alenko
Jsem ráda, že šmakuje


nahlásit

mala.bambulka
(upraveno)
2. 1. 2008, 22:18

nahlásit
Etoile
(upraveno)
8. 10. 2007, 23:44
Koláč jsem právě dopekla a ještě za tepla ochutnala. Něco podobného dělávám pod názvem Hraběnčiny řezy, jen je to výrazně pracnější. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek znamenitý!!!! K dokonalosti je příště uberu trochu cukru, což vzhledem k jablkové sezóně bude tak někdy přísští týden, počítám
Takže receptu
a už se těším, jak si na něm všichni pochutnáme
Opravdu mňamka




nahlásit