Slepice na smetaně

Potřebné ingredience
paprika sladká: 1 lžíce ,
slepice: 1 ,
cibule: 1 ,
smetana: 50 ml ,
pepř ,
nové koření: 5 kuliček ,
bobkový list.
Postup přípravy
Slepici opláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na menší kousky, ze kterých budou jednotlivé porce.
Krok 2:
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice.
Krok 3:
Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a za stálého podlévání dusíme pod pokličkou. Když je slepice měkká, zaprášíme ji instantní jíškou, necháme přejít varem a nakonec přilijeme smetanu, kterou necháme dobře prohřát, ale už nevaříme. Jako přílohu podáváme knedlík, rýži nebo těstoviny.

Krok 1:
Slepici opláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na menší kousky, ze kterých budou jednotlivé porce.

Krok 2:
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice.

Krok 3:
Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a za stálého podlévání dusíme pod pokličkou. Když je slepice měkká, zaprášíme ji instantní jíškou, necháme přejít varem a nakonec přilijeme smetanu, kterou necháme dobře prohřát, ale už nevaříme. Jako přílohu podáváme knedlík, rýži nebo těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé