(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MORTADELA
Potřebné ingredience
1 kg vepřového bůčku , 6 vajec , 2 lžičky mleté papriky sladké , 5 stroužků česneku , sůl , pepř a vegeta dle chuti .
Postup přípravy
Bůček semelu a přidám všechno koření i česnek a dobře promíchám . K tomu přimíchám vejce a nechám do druhého dne stát . Pak nandám do tlačenkového sáčku viz. obrázkový postup . Do hrnce napustím studenou vodu , na dno dám utěrku a mortadelu . Když začne vařit , stopnu hodinu a půl . Hotovo , já ji dávala k bramborové kaši , ale dobrá je i vychlazená s chlebem a cibulí .
naložené maso
připravený pytlík
nandám a svážu
připravené na vaření
vaříme pod pokličkou a pod vodou , za chvíli vyplave v polovině vaření otočíme
papáme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé