(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kuře tří hořčic podle Lívie Klausové už po třetí a zase trochu jinak
Potřebné ingredience
1 kuře nebo 4 stehna, 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 4 polévkové lžíce kremžské hořčice, 4 polévkové lžíce francouzské hořčice, 4 polévkové lžíce švestkových povidel nebo rybízové marmelády(já dala povidla a byla to mňamka), 1 sklenička Moravanky
Postup přípravy
Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly, osolíme, okmínujeme. Z hořčic a povidel si umícháme pačok, který rozetřeme na dno pekáče. Na tuto směs položíme kousky kuřete (nedávejte směs na kuře,jinak se Vám to připálí) a zasypeme celou skleničkou Moravanky(já ji pokrájela) i s nálevem!!! Přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Hodinku a čtvrt to necháme být a pak víko z pekáče sundáme a necháme ještě asi 10-15 minut dojít bez víka, aby byla kuřčička krásně křupavá.Je to moc dobré s chlebíkem,opečenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrckova
(upraveno)
10. 6. 2009, 18:36
Péti, nezkoušela jste náhodou i v římském hrnci? Díky za info Káťa + Evička