Kynuté bramboráky
Potřebné ingredience
500 g vyřených brambor, 500 g syrových brambor,120 g mouka polohrubá 1 droždí, majoránka, sůl, 3 stroužky česneku, 50 g uzeného masa na kostičky, 1,25dl mléka, 2 vejce, trošku cukru, tuk na smažení
Postup přípravy
500g brambor vaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo do zadělávací mísy, stejně tak i syrové brambory. Dále do mísy přidáme vejce, uzené, mouku, majoránku, nastrouhanej česnek, sůl. Ve vlažném a sladkém mléce necháme vzejít kvásek, který přilejem k mouce a zaděláme těsto. necháme ho vykynout na teplém místě asi 30 minut. Poté smažíme na rozpáleném oleji.
zadělané a vykynuté těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé