(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa
Potřebné ingredience
hovězí maso,cibule,olej,polohrubá mouka,plnotučná hořčice,pepř,sůl,sojová omáčka.Na tarhoňu:3 vejce,polohrubá mouka,sůl,lžička oleje,lžička sladké papriky,vegeta,jarní cibulka,libeček(petrželka).
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na plátky,poklepeme,osolíme,opepříme.Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké.Přilijeme vodu a zahustíme moukou.Dáme asi 5 lžic hořčice a krátce povaříme.Dochutíme solí,malinko pro barvu sojovou omáčkou.Tarhoňa se dělá jako klasické strouhání do polévky.Takže vejce,polohrubá mouka,lžička oleje,sůl.Vypracujeme tuhé těsto,které nastrouháme.Dáme si vařit vodu.Do vroucí vody hodíme strouhaní a jak vyplave,tak scedíme.Do hluboké pánve dáme olej,orestujeme cibulku,vysypeme drobení,malinko podlijeme a přidáme papriku,libeček a vegetu.Promícháme a je hotovo.Tento recept jsem našla v jednom kalendáři a nám moc chutná.Tak vyzkoušejte.Dobrou chuť.
hovězí maso na plátky
tady už je masíčko na cibulce a dusíme
hotová omáčka
suroviny na drobení(tarhoňa)
vypracované tuhé těsto a můj pomocník Filípek
nastrouhané těsto
těsto vyplavené a scedíme
orestovaná cibulka a přidáme drobení a ostatní suroviny.
tak hotová tarhoňa
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eillee
(upraveno)
9. 12. 2012, 12:32
Super Jinak kdyby někdo sháněl jako já hotovou tarhoňu, mají ji v Lidlu kolem 10,-.
luciee27
(upraveno)
23. 2. 2009, 12:20
Dnes jsem dělala k obědu a paráda pošmákli jsme si celá rodina Moc děkuju za receptík Lucka
Janajon
(upraveno)
23. 2. 2009, 15:13
@luciee27
Lucko,tak to jsem ráda,že chutnalo.
spílja
(upraveno)
8. 2. 2009, 15:50
Tarhoňu děláme taky,ale klasiku ,t.j.s vařeným hovězím masem:"vyrobím" tarhoňu,na kastrůlek dám asi 1 Pl sádla rozpustit,pak přidám tarhoňu,mírně orestuji za stálehé míchání a pak přileju převařenou vodu,asi 2cm nad drobení a dusím doměkkka.Mezitím si nakrájím hovězí maso /většinou použiji obrané žebro z polévky/na malé kousky a smíchám s drobením,osolíme,opepříme a k tomu hlávkový salát,neb kys. okurkaapod, Zkusím ale každopádně tento Váš recept,protože tarhoňu miluje celá rodina.
Janajon
(upraveno)
9. 2. 2009, 12:06
@spílja
Ahojky,taky jsem tu tarhoňu dělala tak,ale přichytilo se to.Takže teď už dělám jak jsem uvedla v receptu a je to lepší.Ahojky.
Zdenina
(upraveno)
8. 2. 2009, 15:33
Jani, dnes bylo k obědu a žúžo. Moc dobré to bylo Zdenda.
Janajon
(upraveno)
9. 2. 2009, 12:01
@Zdenina
Zdeni,tak to jsem ráda,že vám chutnalo.