(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kuře a la kachna s červeným zelím
Potřebné ingredience
1 kuře,
1 černé pivo,
sůl ,
kmím,
na zelí:
hlávka červeného zelí,
1 větší cibule,
2-3 oloupaná a očištěná jablka nakrájená na kostky,
sádlo nebo olej,
2 lžíce cukru,
ocet,
sůl ,
hladká mouka
Postup přípravy
Kuře rozporcujem- nebo použijeme kuřecí stehna (jak kdo má rád) osolíme, pokmínujem a zalejeme černým pivem. Pečeme na 200 stupňů asi 1 a půl hodiny. Průběžně podléváme výpekem.
Zelí: na sádle osmahneme cibulku, přidáme cukr a tak 2 minutky restujeme, zasypeme zelím, přidáme sůl ocet, jablka a podlijeme vodou. Dusíme do měkka.. to je asi hodinu a půl. Potom zelí zaprášíme moukou a necháme provařit. Ochutnáme a popřípadě dochutíme cukrem, solí nebo octem.
K tomu bramborovej knedlíček a je to.... mňamka!!
Zelí: na sádle osmahneme cibulku, přidáme cukr a tak 2 minutky restujeme, zasypeme zelím, přidáme sůl ocet, jablka a podlijeme vodou. Dusíme do měkka.. to je asi hodinu a půl. Potom zelí zaprášíme moukou a necháme provařit. Ochutnáme a popřípadě dochutíme cukrem, solí nebo octem.
K tomu bramborovej knedlíček a je to.... mňamka!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé