Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kynutý závin s dvěmi nádivkami.

0.0
Kynutý závin s dvěmi nádivkami.

Potřebné ingredience

20 dkg polohr.mouky,25 dkg hladké mouky,10 dkg ml.cukru,trochu soli,4 dkg kvasnic ,1 vajíčko 250ml mléka,100ml oleje..
Vanička tvarohu,mák, povidla,rozinky,vanilkový cukr,badyán a skořici do máku.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku uděláme si ďolík do něho nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvasnice.Potom zaděláme klasicky těsto ,přikryjeme a necháme v teple vykynout.
Mezi tím si nachystáme nádivky.
Tvarohová :1 tvaroh,přidáme vajíčko vanilkový cukr,rozinky v rumu citr.kůru a cukr podle chuti.
Maková :půl sáčku ml.máku zalijeme vařícím mlékem přidáme dvě lžíce povidel,okořeníme skořicí a badyánem.

Vykynuté těsto vyválíme na placku a potřeme půl tvarohovou náplní a druhou půlku makovou náplní.
Potom stočíme dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvilku nakynout a dáme do předem předehřáté trouby upéct.
Moc jsme si pochutnali.

náplně

xx

xx

upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janaboris 24. 4. 2010, 20:22
Dobrý večer Tatjanko,dneska jsem závin upekla a je naprosto dokonalý!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Udělala jsem akorát 2,každý s jinou nádivkou :-$A oba jsou výborný!!! |:o) |:o) |:o)Skoro se mi nevešly na plech ,-)Těsto krásně vláčný a chuťově i s nádivkami super! (Y)S těstem se krásně pracovalo! :-)Doporučuji všem a děkuji za úžasný recept!!!!!!!! (L) (L) (L) (L)
backa 3. 5. 2010, 9:10
@janaboris Odpovídám pozdě,ale moc děkuji za pěkný komentář (L)jsem ráda,že se Vám podařil a chutnalo :-) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
milulinka 24. 5. 2009, 10:42
Paní Táňo je to ta nejlepší buchta co jsem dělala a skoro každý týden dělám (clamp) (clamp) (clamp) jen Vás musím poprosit o radu ... proč mi pokaždé závin praskne? Nemáte na to nějakou radu? moc a moc děkuji Míla
backa 24. 5. 2009, 14:26
@milulinka Miluško,nechte ho na chvíli ještě kynout na plechu než ho vložíte do trouby.potom potřít vejcem a dát do předehřáté trouby.Péct zvolna. Jinak nevím,čím by to mohlo být,jiná lepší rada mě nenapadá ;-) děkuji za pochvalu (L) (hello) Krásný zbytek slunečné neděle (child1)
Jia 27. 1. 2009, 20:02
Ahoj Táni (hello), jak vidím recept a u něho tvoje jméno, okamžitě ukládám (Y). Je to totiž záruka, že to bude další vynikající dobrota (clamp). Tvoje mňamky jsou nejen moc dobré, ale už i na pohled strašně lákavé (*). V nejbližších dnech se chystám udělat tvoji vánoční vánočku z formy :-). Mám už moc dlouho novou kameninovou vánočkovou formu a ještě jsem neměla odvahu ji vyzkoušet *-). Ale když vidím jak se povedla tobě, tak půjdu na to (flower). A tady ten "obrovský rohlík" taky upeču :-p. Měj se hezky a dík za recepty (L)
backa 28. 1. 2009, 9:55
@Jia Ahoj Jituš,děkuji za poklonu a pěkný komentář (L) Taky jsem byla zvědavá jak s v kameninové formě upeče,ale byla jsem na výsost spokojená.Je pěkně dozlatova.Formu vždycky vymažu pořádně sádlem ,pak vysypu mandlemi a ořechy co zrovna mám.A po upečení mám fígl,vždycky jak ji vyklopím ještě horkou pokropím rumem. ;-) Měj se moc hezky a ať se Ti vánočka podaří. Táňa (hello)
Jia 28. 1. 2009, 10:14
@backa (L) (D) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie