(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Roláda stáčená za studena
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky. Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 200 g pomazánkového másla bez příchutě, 2 PL cukru moučka. Dále : mražené maliny, kokos na posypání.
Postup přípravy
Korpus: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, po jednom do něj zašleháváme žloutky a nakonec zašleháme i prosátou mouku. Upečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C asi 10 minut. Horký korpus ihned přetáhneme i s papírem na studenou podložku (např. na druhý plech) a necháme vychladnout. (Rychlou změnou teploty korpus zvlhne a pak se při stáčení neláme.)
Krém: Tekutou smetanu s pomazánkovým máslem a cukrem vyšleháme spolu do hustého krému. Z korpusu odstraníme papír, natřeme větší část krému, na okraj naskládáme jednu řadu mražených malin, stočíme. Vrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem.
Krém: Tekutou smetanu s pomazánkovým máslem a cukrem vyšleháme spolu do hustého krému. Z korpusu odstraníme papír, natřeme větší část krému, na okraj naskládáme jednu řadu mražených malin, stočíme. Vrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem.
korpus stejný, jen krém je pařížská šlehačka a banán
roláda jen obyčejná marmeládová, z domácích vajec
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 2. 2015, 9:11
svsv
(upraveno)
1. 2. 2015, 8:42
Super,moc dekuji
laskonka333
(upraveno)
24. 9. 2013, 16:43
aksuram1
(upraveno)
9. 1. 2011, 15:50
dnes jsem dělala vaší roládu a prohlížela Vaše recepty, musím říct že jste určitě vynikající kuchařka,Vaše recepty jsou prostě super
23kristy
(upraveno)
3. 7. 2010, 16:53
Během 14 dní jsem roládu pekla asi 5x, po každé povedla a rozdávám recept i dál, je opravdu úžasná a všem ji doporučuji. Lehká, hotová celá za necelých 20 minut
spero
(upraveno)
9. 7. 2010, 19:20
@23kristy
Tak to mám velikou radost. Byla jsem týden bez internetu a tak jsem Váš komentář našla až dnes. Děkuji za zprávu. Ivana
Záhoráčka
(upraveno)
26. 2. 2009, 14:09
Nikdy som ešte roládu nerobila, nemohla by ste sa podeliť o rady? Už vopred veľmi pekne ďakujem. iveta.svatikova@vszp.sk
spero
(upraveno)
26. 2. 2009, 19:42
@Záhoráčka
Napíšu Vám vzkaz.