(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Houbové rizoto
Potřebné ingredience
Na tuto mňamku potřebujeme:
2 hrníčky (1/4l) rýže,
4 hrníčky tekutiny (2 vody+2 kuřecího nebo zeleninového vývaru),
cca 300 g hub (syrové nebo mražené),
2-3 menší cibule (pro barevnost může být i červená),
mrkev,
hrášek,
olej, sůl, pepř.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na půlměsíčky, až zezlátne, přidáme houby, já jsem dala mražené, které jsem pouze propláchla horkou vodou, chvíli podusila, trochu opepřila a mírně osolila - ochucovat až na konec, přidat propláchnutou rýži a nechat také trochu osmahnout.
Poté jsem zalila vodou a vývarem a dala do trouby na 190´C, přidala mrkev, opět jsem dala mraženou. Je nutné hlídat vodu, v případě, že se rychle vyváří a rýže je ještě tvrdá, přilejte. Hrášek, který jsem měla zavařený jsem dala až nakonec do hotového, je měkký už tak dost. Díky vývaru, který je slaný ochutit až nakonec. Na talíři postrouhat tvrdým sýrem. Je to velká mňamka, i když chybí maso :-).
Poté jsem zalila vodou a vývarem a dala do trouby na 190´C, přidala mrkev, opět jsem dala mraženou. Je nutné hlídat vodu, v případě, že se rychle vyváří a rýže je ještě tvrdá, přilejte. Hrášek, který jsem měla zavařený jsem dala až nakonec do hotového, je měkký už tak dost. Díky vývaru, který je slaný ochutit až nakonec. Na talíři postrouhat tvrdým sýrem. Je to velká mňamka, i když chybí maso :-).
V troubě mícháme a po chvílích zkoušíme tvrdost rýže. Případně podlejeme...
Netrpělivě čekáme a chystáme příbory ...
... jako ozdoba už jen chybí zelená petrželka, nebo jako příloha okurka, červená řepa.. co má kdo rád.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé