Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Růžový bonbonek

0.0
Růžový bonbonek

Potřebné ingredience

slepené zbytky korpusů z dvou dortů - takže takový mišmaš. Dělala jsem ten dortík hlavně proto, abych si vyzkoušela WI potah a výrobu mramorování.

Postup přípravy

S WI se krásně pracuje, mramorování šlo tak snadno, že jsem až byla překvapená. Trochu jsem ale zklamaná chutí WI. Jaké s ním máte zkušenosti vy? Máte třeba nějaké ohlasy od těch, kterým jste dorty potažené WI dělaly? Chutnal a nebo to nebylo to pravé ořechové ? Všimla jsem si, že třeba Ariell spíš potahuje K2 - je chuťově jiná než WI ???? Ráda bych znala váš názor, reakce okolí - jsem rozhodnutá si WI objednat ve větším množství, ale pořád jsem jaksi na vážkách.
Smazat recept

a nebo jsem třeba dala zbytečně silnou vrstvu WI, což způsobilo to, že mi to přišlo straaaašně sladké ????

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 26. 1. 2009, 18:57
Dortík je krásný (Y) (Y) (Y) a to mramorování je supr (clamp) (clamp) (clamp)
Mmyška 26. 1. 2009, 11:11
Věruško krásné mramorování a ne řezu je nádherný,já jsem potahovala s WI zatím jednou,mám v receptech Kitty,kámarádce chutnal a teda fakt sem ho vyválela tenčeji,víš jak se říká všeho moc škodí,modeluju s falešného marcipánu,protože WI hodně tvrdne. (clamp) (clamp) (Y) (Y)
Zrušený účet 26. 1. 2009, 10:55
Věrko, je to krááááásně provedeno, a ten řez je dokonalý (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
xelix 26. 1. 2009, 9:10
KRÁSNÝ (^) MOC KRÁSNÉ MRAMOROVÁNÍ (clamp)
Kelisek 26. 1. 2009, 8:18
Čtu čtu, ale vůbec nevím, kde se dá hmota WI nebo K2 sehnat. Poradíte mi? Chtěla bych udělat dcerce k 10. narozkám taky nějaký pěkný dortík, ale s falešným marcipánem mám špatné zkušenosti. Díky
Vlastina.K 26. 1. 2009, 10:54
@Kelisek Věruško, já mám white od Petry Benešové (Petanka) ID 35806, nedávno jsem dávala vzkazík kdo chce koupit, tak jsem si od ní koupila dvě kila.Super spolupráce a tímto p. Petře moc děkuji.
Zrušený účet 26. 1. 2009, 10:48
@Kelisek Věrko, já jsem WI objednávala telefonicky u firmy HANA-cz, s.r.o., tel: 387204215. Posílají sedmi kilový balík - stojí 836,-- (včetně DPH) - kyblík jsem měla doma metelesku blesku. K2 jsem zatím neobjednávala ani nezkoušela - ale vím, že ji má jak Fiala, tak Timedekor a nebo Gostol Praha.
Zrušený účet 25. 1. 2009, 19:10
moc děkuju za vaše komentáře - asi bude ten zakopaný pes v silné vrstvě WI. Příště zkusím víc rozválet. Na WI mě hlavně mile překvapilo to, že jsem s ním pracovala jako ten profesionál na známých videích o potahování a mramorování dortu. A to je určitě velká výhoda WI. Falešný marcipán je taky fajn, ale samy víme, že jeho výroba není vždy jednoduchá a já osobně, i když se pořád držím stejného receptu, přidávám vody jednou víc, jednou míň.....prostě není nikdy stejný - co se tuhosti týče. A tak mi ten WI vychází jako jistota, která nikdy nezklame.
petka17 26. 1. 2009, 18:55
@ Já už dělám taky jen z WI, zatím všem chutná, mě osobně až tak neoslovil,ale všem se zdá méně sladký než mandlovka, možná to je právě i tím, že jde vyválet na slabší plát a tolik se to i při jídle nelepí na zuby, jinak ale modelování, jak kdy, růžičky si musím třeba namáčet vodou
stambi 25. 1. 2009, 18:50
dort je moc pěkný (Y) (Y) (Y) (Y)Já dělám s WI a jsem moc spokojená,modeluji a potahuji (Y) (Y)Většinou mi lidi říkají,že modely udělané z falešného marcipánu jsou sladší,tak nevim.Každopádně dávám slabší vrstvu (hello)
Anelis 25. 1. 2009, 18:16
Jůůů, jak se říká - v jednoduchosti je krása, vypadá skvostně (Y)
nobstice 25. 1. 2009, 17:49
krasny mramor (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Radunna 25. 1. 2009, 17:25
S WI dělám už asi 3 měsíce a narozdíl od K2 se nemusí při vyvalování ničím podsypávat,netrhá se.Chuťově je dobrá.Někdy do ni zahňácám K2 kvůli mandlovému aroma.Pozor!Nejde obarvit gelovkou načerno.Nelze ji při modelování spojit s falešným marcipánem!!! I jsem z ní modelovala,ale vrátila jsem se k salkovému marcipánu.Wi měl tendence po uschnutí ulamovat se.
Dermajetics 25. 1. 2009, 17:08
Věruš moc hezké mramorování, povedlo se ti to. Já s WI pracovala jednou a zase asi moc tenkou vrstu a rozthl se mi,a le šlo to zpravit..... s K2 ještě nevím :-$ :-$ :-$ (clamp) (clamp) (clamp)
helulka 25. 1. 2009, 16:55
Krásné mramorování i barvička (Y) (Y) WI jsem zkoušela poprvé a dělá se s ním fakt super. Je to tedy slaďota a s marcošem je to chuťově nesrovnatelný,ale určitě dávám slabší vrstvu. Modelovat jsem z něj nezkoušela. (hello)
Anchesenpaaton1 25. 1. 2009, 16:52
dělala jsem s WI zatím jen jeden,pro kamarádku.Nic neříkala.K2 mi ale přijde chuťově lepší,tak s ní asi budu potahovat a s WI modelovat. Jinak moc pěkné mramorování. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie