(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Drůbeží polévka se sýrovým kapáním
Potřebné ingredience
Kuřecí nebo krůtí maso na polévku /kostra/, kořenová zelenina, cibule, pórek, bujón na dochucení /já používám z DM- viz. foto- je bez glut. atd. nebo Solčanku- kupuji ve zdr. výživě/, nové koření- 2 kuličky, 1x vejce, 1 PL strouhaného tvrdého sýra, 1 PL pol. mouky, petr. nať.
Postup přípravy
Opláchnuté maso vložíme do studené vody. Přidáme nov. koření a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nižší teplotu a necháme vývar tzv. táhnout. Osvědčil se papiňák. Asi po 15 min. přidáme 1 kostku bujónu, zeleninu- celou, nekrájenou a vaříme do té doby, než je maso měkké. Poté vývar přecedíme přes hustý cedník a zaváříme přes vidličku těstíčko, které vzniklo rozmícháním celého vejce+ lžíce strouhaného sýra+ lžíce polohrubé mouky. Chvilku povaříme a vypneme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
onasi
(upraveno)
25. 1. 2009, 14:42
Veroniko, tenhle bujón z DM používám a jsme s ním moc spokojeni!!!