(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Nepečený - tiramisu s modelovací čokoládou
Potřebné ingredience
už jsem byla z listopadového, prosincového pečení dortů a pak vánočního cukroví tzv. "přepečená". Takže jen obyč dortík, ale byla to myslím příjemná změna :-)
Postup přípravy
Tiramisu: tady z MMB
Forma: prům. 21cm
Přísady:
3x pomazánkové máslo bez příchuti, 3x smetana na šlehání 31% tuku, 5lžic cukru.
klasické piškoty, cukrářské piškoty - sehnala jsem pouze v Kauflandu, stuha.
Postup:
vše vyšlehat do husta, rozdělit na 3 části. Na dno formy naskládat piškoty,na ně 1. část, pak zase piškoty namočené v silné kávě a pokapané rumem, opakovat postup až spotřebujete vše.
Modelovací čokoláda:
Přísady:
200g hořké čokolády, 1/4 skleničky pšeničného sirupu
rozlámanou čokoládu rozpustit ve vodní lázni (ne vařit). Počkat až se bude voda vařit,pak vypnout vařič a postavit do něj menší hrnec s rozlámanou čokoládou, míchat do rozpuštění. Pak sundat z lázně a ještě chvilku míchat, aby trochu zchladla. Přidat sirup a míchat až se vše krásně spojí a začne se odlepovat od stěn. Dát na potrav.folii schladnout, zabalit a dát na 2h do ledničky. Když se vyndá z ledničky je tuhá,nechat v pokojové teplotě cca 30min,pak stačí prohníst po kouskách v ruce,aby měla konzistenci plasteliny.
Já tentokrát použila nějakou čokoládu s obsahem většího množství kakaa a sirupu bylo málo. Hmota se neskutečně drolila a nedržela pohromadě, takže jsem přidala lžičku sirupu, pak další až to mělo tu správnou konzistenci. Takže se neleknout,když se někdy drolí, napraví se sirupem, tak nevyhazovat !!! :-)
Forma: prům. 21cm
Přísady:
3x pomazánkové máslo bez příchuti, 3x smetana na šlehání 31% tuku, 5lžic cukru.
klasické piškoty, cukrářské piškoty - sehnala jsem pouze v Kauflandu, stuha.
Postup:
vše vyšlehat do husta, rozdělit na 3 části. Na dno formy naskládat piškoty,na ně 1. část, pak zase piškoty namočené v silné kávě a pokapané rumem, opakovat postup až spotřebujete vše.
Modelovací čokoláda:
Přísady:
200g hořké čokolády, 1/4 skleničky pšeničného sirupu
rozlámanou čokoládu rozpustit ve vodní lázni (ne vařit). Počkat až se bude voda vařit,pak vypnout vařič a postavit do něj menší hrnec s rozlámanou čokoládou, míchat do rozpuštění. Pak sundat z lázně a ještě chvilku míchat, aby trochu zchladla. Přidat sirup a míchat až se vše krásně spojí a začne se odlepovat od stěn. Dát na potrav.folii schladnout, zabalit a dát na 2h do ledničky. Když se vyndá z ledničky je tuhá,nechat v pokojové teplotě cca 30min,pak stačí prohníst po kouskách v ruce,aby měla konzistenci plasteliny.
Já tentokrát použila nějakou čokoládu s obsahem většího množství kakaa a sirupu bylo málo. Hmota se neskutečně drolila a nedržela pohromadě, takže jsem přidala lžičku sirupu, pak další až to mělo tu správnou konzistenci. Takže se neleknout,když se někdy drolí, napraví se sirupem, tak nevyhazovat !!! :-)
ještě si neodpustím detail :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
26. 1. 2009, 11:08
Pavli, tohle je moje krevní skupina, moc moc moc vydařený tiramisáček
Anelis
(upraveno)
25. 1. 2009, 18:06
moc hezké, krásné růžičky
akr
(upraveno)
25. 1. 2009, 12:17
krásný
GabiBary
(upraveno)
25. 1. 2009, 11:56
hned bych si dala kousek vypadá báječně
Macik 2006
(upraveno)
24. 1. 2009, 23:55
moc pěkný
Ilonáček
(upraveno)
24. 1. 2009, 22:55