Koblihy
Potřebné ingredience
5OOg polohrubé mouky,
3 vanilkové cukry,
citronová kůra,
1 droždí,
250ml teplého mléka,
50g rozpuštěného másla,
1 lžíce rumu nebo podle libosti,
4-5 žloutků,
špetka soli,
marmeláda
Postup přípravy
Vyválíme z těsta obdélník a po lžičkách na půlku dáme kopečky marmelády.
Půlku obdélníku bez marmelády přehneme přes druhou s marmeládou.
Skleničkou ve velikosti jaké chcete mít koblihy vykrájíme kolečka, kde je uprostřed marmeláda.
Takhle máme připravené koblížky na smažení.
Ještě jeden pohled na připravené koblížky na smažení.
Smažení - na větší vrstvě oleje, smažit jen krátkou chviličku z obou stran, koblížky jsou rychle hotové! Jakmile je koblížek jemně nazlátlý, je hotový.
Hotové a pocukrované (vanilkový cukr smíchaný s cukrem moučkou) koblížky.
Zbytek těsta z okrojených koleček můžeme použít i takhle. Můžeme z něj vyrobit uzlíky, malinké houstičky, šnečky, fantazii se meze nekladou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé