(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zázvorová omáčka (ZÁZVORKA)
Potřebné ingredience
roštěnka (může být i vepřové maso - kotleta, kýta), zázvor (koření), sůl, pepř, drcený kmín, masox, smetana, mouka na zahuštění, knedlík.
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme a prudce osmahneme na oleji, posolíme, opepříme a posypeme zázvorem a drceným kmínem. Osmahneme z obou stran a zalijeme vodou, přidáme masox. V papiňákju (tlakáči) stačí 40 min. Zázvor je trochu ostrý, tak to nepřehnat, já dosypávám až ochutnám a znovu trošku povařím. Uvařené zalijeme smetanou s moukou. Omáčka je velmi chutná - rozhodně vyzkoušejte.
Příloha : knedlík.
Příloha : knedlík.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé