(recept
si oblíbilo 2183 návštěvníků)
*** BUCHTA HIMALÁJE ***
Potřebné ingredience
1TĚSTO: 1 prášek do pečiva,2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru krupice,1 hrnek mléka,1/2..( 3/4 ) hrnku oleje,2 celá véjce,2 lžíce kakaa,citronová kůra.
2 TĚSTO: 2 tvarohy (250g),1 vanilkový cukr,1 vanilkový puding,1 hrnek cukru moučka,2 celá véjce,1hrnek mléka.
Postup přípravy
1těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
1 těsto kakaové
druhé těsto tvarohové se naleje na polovinu prvního těsta.Toto tvarohové těsto je řídké.
tak nějak to vypadá
a pak se naleje zbytek prvního těsta - můžete to nastříkat i jen tak cikcak.....
finalé.....jsou výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
relikvie
(upraveno)
7. 7. 2022, 16:27
jake tvarohy ten ve vanicce nebo ten mekky?
zidki
(upraveno)
18. 3. 2018, 12:25
Máte nějaký trik na to, aby tvarohové těsto nevytlačilo při nalévání to hnědé do stran?
IlonaL
(upraveno)
22. 10. 2017, 15:33
Buchta je super! Jen jsem teda nevydržela nechat jí POŘÁDNĚ vychladnout ))))
Preburda
(upraveno)
31. 7. 2017, 17:15
Buchtu jsem vyzkoušela, není špatná, ale máme raději nadýchanější těsto na moučnících, Je taková "hutnější"
Nadys
(upraveno)
15. 7. 2016, 19:30
scarlet1
(upraveno)
15. 7. 2016, 17:51
Dobrý večer, mám jen jeden tvaroh, ale i zakysanou smetanu. Myslíte, že by to šlo skloubit|? Díky za radu.
CokeLady
(upraveno)
8. 5. 2016, 17:54
Fajn buchta ke kafi , do kakaového těsta jsem přidala rum. Možná ještě někdy upeču. Udělala jsem z poloviční dávky do dortové formy. Díky za recept.
Klaudovka
(upraveno)
13. 4. 2016, 20:55
Moc dobré a jednoduché Příště ale udělám na menší plech,aby řezy byly vyšší.
lenule11111
(upraveno)
20. 3. 2016, 15:54
Vyzkouším
Suskova
(upraveno)
20. 3. 2016, 12:55
malmar
(upraveno)
5. 1. 2016, 18:38
Vyzkoušeno dnes a super. Ukládám a děkuji
Roxxana
(upraveno)
3. 1. 2016, 21:41
Dnes večer upečeno, do těsta jsem přidala ještě rum a je výborná, vláčná, mňam! děkuji, ukládám
pielka
(upraveno)
4. 3. 2015, 9:55
jak velký hrnek 250 ml klasika? nebo víc? děkuji. Zkusím
barbinka3
(upraveno)
4. 3. 2015, 10:36
@pielka
Ano 250 ml.... pak dejte vědět zda buchta chutnala
Kunčice
(upraveno)
8. 12. 2014, 9:31
Tak jsem taky vyzkoušela a výsledek byl fakt famózní. Návštěva ochutnala a jen se olizovala. Recept jsem předala dál Určitě jsem nepekla naposledy
blamla
(upraveno)
27. 9. 2014, 8:18
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 9. 2014, 16:36
scarlet1
(upraveno)
11. 9. 2014, 18:18
Dobrý den, ráda bych upekla vaši buchtu, jen mi prosím napište, kolik se tedy má dát toho oleje. V receptu je napsaný 1/2 a v závorce 3/4 hrnku oleje. Prosím, který údaj je správný. Děkuji. O víkendu hned vyzkouším.
scarlet1
(upraveno)
14. 9. 2014, 22:33
@scarlet1
V neděli odpoledne vyzkoušeno, plechu už je půlka. Buchta je strašně moc dobroučká, jako zákusek bych nabídla. Ovšem na ten řídký tvaroh, abych to potřela zbylým těstem tak jako máte vy, tak to nehrozí. Musela bych mít zlaté ručičky jako vy a to nemám. Ale i tak. Všem chutnala. Opsáno v sešitě, nepeču naposledy. Děkuji za receptík.
barbinka3
(upraveno)
15. 9. 2014, 9:07
@scarlet1
Děkuji za pochvalu.Jsem ráda ,že buchta chutnala.Ono rozetřít to na ten řídký tvaroh je těžké a i mě se to nepodaří pokaždé.Snad jen jednou a to jsem zrovna fotila ...Stačí to opravdu nastříkat jen tak cik cak ,proto se jmenuje ta buchta Himalaje Mějte krásý den Gabka
barbinka3
(upraveno)
12. 9. 2014, 15:38
@scarlet1
Dejte si tam 3/4
mrnimrni
(upraveno)
3. 7. 2014, 22:41
ahojky, jaké tvarohy použít? nemůžu dohledat, díky
mirkaberkys
(upraveno)
4. 7. 2014, 6:24
@mrnimrni
Já jsem dávala jednou z vaničky a jednou z alobalu U vaničkového bych ubrala trochu mléka.
anaba
(upraveno)
1. 7. 2014, 21:20
moc dobrá buchta...
Kachnifu
(upraveno)
14. 5. 2014, 18:51
Včera jsem vyzkoušela. Bála jsem se toho pomalého pečení,ale dobrý. Buchta je perfektně vláčná. Měla v práci úspěch. Káťa