(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Lángoše z bílého jogurtu
Potřebné ingredience
500g hl.mouky + trochu na pomoučení,
250ml bílého jogurtu,
250 ml mléka,
půl balíčku droždí,
lžička soli
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme v těsto, bude se lepit ale bude to ok. Pak těsto propracujeme na hodně pomoučeném vále dokud se nepřestane lepit a bude foremné. Mezi tím si připravíme sáček, do kterého kápneme trošičku oleje a mezi dlaněmi jej promneme, aby byl uvnitř celý mastný. Těsto dáme do sáčku, ale moc neutahujeme, protože nám krásně nabyde. Schováme minimálně na půl dne, nebo přes noc do lednice, kde krásně nakyne a skoro zdvojnásobí svůj objem. Po té děláme placky, smažíme v oleji a nakonec spapáme jak kdo má rád. Potřené česnekem, kečupem a trochu sýra, jde to ale i na sladko, obalit v mouč.cukru, nebo smažit jako vdolečky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé