(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Guláš z krůtího masa
Potřebné ingredience
750 g krůtího masa na guláš, 1-2 větší cibule, 3-4 rajčata, sladká i pálivá paprika, kmín, pepř, česnek, majoránka, 1 hovězí bujónová kostka, trošku oleje nebo sádla, 2-3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé