(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Moravský králík
Potřebné ingredience
Větší králík , 1,5dl oleje , 1dl bílého vína , 1dl vody , 1/2 lžičky pepře , 1 lžička sladké papriky , 2 lžíce plnot.hořčice , 2 lžíce kečupu , 1 cibule , 5 stroužků česneku , sůl , 50g špeku
Postup přípravy
Králíka očistíme, naporcujeme a dáme do pekáče.
Olej,víno a vodu smícháme,přidáme pepř,papriku,hořčici,kečup,
nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Směs promícháme ,osolíme a nalijeme na připraveného králíka v pekáči.
Zakryjeme a necháme odležet min 24 hodin ale i déle v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby ,přidáme na kostičky pokrájený špek a pečeme necelé dvě hodiny při střední teplotě cca 200°C.(hodinku přikryté a potom dopékáme odklopené)
Pokud bude třeba podlijeme maso horkou vodou .
Já si to ještě vylepšila a když bylo maso hotové,vyjmula jsem ho z pekáče do šťávy jsem zamíchala trochu tmavé instantní jíšky Knor,trošku šťáva ztmavne a je chutnější.
Příloha : podle chuti nebo knedl+zelí
Olej,víno a vodu smícháme,přidáme pepř,papriku,hořčici,kečup,
nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Směs promícháme ,osolíme a nalijeme na připraveného králíka v pekáči.
Zakryjeme a necháme odležet min 24 hodin ale i déle v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby ,přidáme na kostičky pokrájený špek a pečeme necelé dvě hodiny při střední teplotě cca 200°C.(hodinku přikryté a potom dopékáme odklopené)
Pokud bude třeba podlijeme maso horkou vodou .
Já si to ještě vylepšila a když bylo maso hotové,vyjmula jsem ho z pekáče do šťávy jsem zamíchala trochu tmavé instantní jíšky Knor,trošku šťáva ztmavne a je chutnější.
Příloha : podle chuti nebo knedl+zelí
naložíme maso
upečeme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzula140
(upraveno)
13. 2. 2012, 20:57
Je to
Vlr.Buckova
(upraveno)
14. 7. 2009, 12:49
bimonka
(upraveno)
15. 7. 2009, 15:40
@Vlr.Buckova
Vlčicee
(upraveno)
13. 7. 2009, 11:56
Krásný den, děkuji moc za recept. Já osobně králíka nejím, ale tady jsem neodolala a ochutnala, je to opravdu lahoda, děkuji za super recept, pochutnali jsme si všichni, Lucka
bimonka
(upraveno)
13. 7. 2009, 23:19
@Vlčicee
Díky moooc
Nadik71
(upraveno)
31. 5. 2009, 18:22
Dnes upečeno!Byl vynikající!!!!!!
bimonka
(upraveno)
1. 6. 2009, 21:07
@Nadik71
Naďo, super a díky
eva0626
(upraveno)
5. 3. 2009, 9:16
Leni , uvařila jsem králíka podle vašeho receptu a musím moc moc pochválit Byl výbornej.
bimonka
(upraveno)
6. 3. 2009, 9:07
@eva0626
Děkuji moooooc
giordano
(upraveno)
17. 2. 2009, 15:05
O víkendu jsem dělala poprvé a musím říct, že tak dobrého králíka jsem nikdy nejedla. Manžel už jinak králíka ani nechce, olizoval se až za ušima! Opravdu výborné!!!! děkujeme za receptík, určitě budeme dělat častěji.
bimonka
(upraveno)
18. 2. 2009, 12:42
@giordano
jééé,to jsem ráda,že vám chutnalo Díky
trojkolka
(upraveno)
8. 2. 2009, 10:20
inspirovala jste mě, hlavně tou majdou s hořčicí a kečupem