(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Závitky se zelím
Potřebné ingredience
kotleta, pepř,sůl,20dkg anglické slaniny,1 velká cibule,olej, kysané zelí,párátka,máslo, polohrubá mouka
Postup přípravy
Kotlety naklepeme jako na řízky, osolíme opepříme. Na pánvi na oleji opečeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Nakrájíme si kysané zelí, aby nebylo tak dlouhé, a asi 1/3 smícháme se směsí cibule a anglické slaniny. Dáváme na nachystané maso a tvoříme závitky pomocí páratek,nebo kdo je jak zvyklý.
Pokládáme na pekáč, okolo dáme zbytek zelí, podlijeme vodou nebo šťávou ze zelí(podle toho jak kdo má rád kyselé) trošku másla a dáme do vyhřáté trouby na 150-180 stupňů a pečeme přikrýté asi 1h 15 min možná o trošku déle. Během pečení podléváme pokud se nám voda vyvařuje. Posledních 10 min necháme odkryté aby se vytvořila kůrka a podlejem trošku víc pokud chceme hodně šťávy. Vyndáme masové závitky a můžeme zahustit šťávu polohrubou moukou,nebo jíškou.
Příloha-šťouchané brambory (opékám na ně cibulku), knedle
Variace-někdy si nechám plátky anglické slaniny podle kusů řízků a jak udělám závitek tak ho ještě obalím
plátkem anglické slaniny. Je také možno místo vody podlévat masovým vývarem.
-někdo dává i normální zelí
Pokládáme na pekáč, okolo dáme zbytek zelí, podlijeme vodou nebo šťávou ze zelí(podle toho jak kdo má rád kyselé) trošku másla a dáme do vyhřáté trouby na 150-180 stupňů a pečeme přikrýté asi 1h 15 min možná o trošku déle. Během pečení podléváme pokud se nám voda vyvařuje. Posledních 10 min necháme odkryté aby se vytvořila kůrka a podlejem trošku víc pokud chceme hodně šťávy. Vyndáme masové závitky a můžeme zahustit šťávu polohrubou moukou,nebo jíškou.
Příloha-šťouchané brambory (opékám na ně cibulku), knedle
Variace-někdy si nechám plátky anglické slaniny podle kusů řízků a jak udělám závitek tak ho ještě obalím
plátkem anglické slaniny. Je také možno místo vody podlévat masovým vývarem.
-někdo dává i normální zelí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé