(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Šumavská vepřová
Potřebné ingredience
Vepřový (nebo uzený) bůček, kyselé zelí, cibule. KNEDLÍK:brambory, vejce sůl, rohlíky , hrubá mouka, máslo
Postup přípravy
Kyselé zelí dáme do hrnce,přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Uprostřed zelí uděláme důlek, do něhož vložíme vepřový bůček, který přehrneme asi 10 cm vrstvou zelí. Zalijeme vodou a asi hodinu dusíme. Syrové brambory nastrouháme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, vejce, sůl, máslo a zahustíme hr. moukou tak, aby těsto bylo husté. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v vroucí vodě asi 20 minut. Podáváme s masem a zelím. chceš li spát sladce, večeř krátce!(slovenské příslový)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé