(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
golubce(sloven.jídlo)
Potřebné ingredience
hlávku bílého zelí,cibuli,uz.bůček,kysané zelí,hl.mouku a mléko na zahuštění a sůl.
Postup přípravy
Nejdříve si umeleme nebo na jemno nakrájíme bůček,který smícháme s uvařenou rýží,né aby tam bylo mnoho rýže.Listy ze zalí odebereme tak,aby se nepotrhali a pak je mírně povaříme,nesmí se rozvařit.Do vychladlých listů dáváme směs masa a rýže,tak abychom to mohli zabalit jako ptáčky,poté svážeme nití.Do hrnce si dáme osmažit cibulku,na ni naložíme polovinu kysaného zelí,na to dáme ty závitky(golubce)a přikrejeme další vrstvou kys.zelí,podlijeme vodou a dusíme asi tak 20 minut.Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a dochutíme solí.Podáváme s bramborovou kaší.Je to fakt výborné jídlo.Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé