(recept
si oblíbilo 105 návštěvníků)
chutné měkké bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
1 kg uvařených brambor, 10 polévkových lžic hrubé mouky, 10 polévkových lžic solamylu, 1 vejce, sůl
Postup přípravy
Oloupané uvařené brambory nastrouháme na jemno, osolíme. Přidáme vajíčko, solamyl, hrubou mouku (ty lžíce ne zarovnané, ale trochu s kopečkem) a proděláme. Když by se těsto lepilo, přidejte trošku mouky. Pak uděláme šišky nebo větší koule, dáme vařit do vroucí osolené vody a po 20ti minutách vyndáme.
Nití rozkrojíme a jestliže nejsou ve středu dovařené, dáme na chvíli zpět dovařit.
(Jinak když máte větší množství než 1 kg brambor, tak 10 dkg brambor = 1 polévková lžíce solamylu + 1 polévková lžíce hrubé mouky. Samozřejmě k tomu i to vajíčko navíc).
Dají se v pohodě ohřávat a když Vám zbydou, tak i zamrazit.
NEDĚLAT Z NOVÝCH BRAMBOR.
Nití rozkrojíme a jestliže nejsou ve středu dovařené, dáme na chvíli zpět dovařit.
(Jinak když máte větší množství než 1 kg brambor, tak 10 dkg brambor = 1 polévková lžíce solamylu + 1 polévková lžíce hrubé mouky. Samozřejmě k tomu i to vajíčko navíc).
Dají se v pohodě ohřávat a když Vám zbydou, tak i zamrazit.
NEDĚLAT Z NOVÝCH BRAMBOR.
potřebné suroviny
připraveno na prodělání v míse. Dříve jsem vše dělala na vále a měla jsem i na něco na zemi, tak teď už jen do mísy.
prstýnky dolů a pořádně prodělat
na pomoučeném (hr. mouka) udělat šišky a zlehka je obalit v mouce
a tady je výsledek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
3. 5. 2016, 21:04
Celý život dělám knedlíky tak, jak nás učila profesorka vaření. Prostě poměr 3 :1. Na kilo brambor 330 g hrubé mouky 1 až 2 vejce,dle velikosti, sůl. Nedávám žádný solamyl ani dětskou krupičku atd. Klidně dělám i z nových brambory. Nevařím v ubrousku atd. Stačí dostatečně velký kastrol, voda musí vařit ,když zadělávám knedlíky,aby nestály na válu. Vložím do vařící vody,počkám minutu a odpíchnu je lehce ode dna.Jakmile začne voda vařit, stáhnu plyn,aby se vařily mírným varem. Po uvaření je potírám máslem. Krájím kráječem na knedlíky.
nahlásit
teplákovka
(upraveno)
3. 5. 2016, 20:52
Také takové těsto dělám ala nedávám solamyl ,a dávám dětskou krupičku jsou výborný
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
1. 4. 2014, 14:24
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
31. 3. 2014, 16:25
Jsem v pořadí 100. , která si uložila váš recept a zítra ho musím spáchat, tak snad se povede Dosud jsem se domácím bramborovým knedlíkům vyhýbala a teď už vyhnutí není
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 5. 2016, 12:32
@
*
nahlásit
hheellaa
(upraveno)
23. 3. 2014, 9:59
Děkuji za recept, je opravdu bezva
nahlásit
Boban1
(upraveno)
15. 2. 2014, 17:44
Proč nedělat z nových brambor? Já brknédle dělám po celý rok. Místo hrubé mouky dávám dětskou krupičku, a k novým bramborám přidávám solamyl. To je totiž škrob, který novým bramborám chybí.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
15. 2. 2014, 16:22
nahlásit
bezap
(upraveno)
15. 2. 2014, 15:59
Dnes jsem je uklohnila k obědu a jsou výborné dík za recept
nahlásit
pavka5555
(upraveno)
16. 4. 2011, 12:56
Dneska jsem dělala a jsou nemaji chybu
nahlásit
anaba
(upraveno)
30. 12. 2010, 17:25
vypadají nádherně a určitě jsou moc dobré musím vyzkoušet
nahlásit
KABELKAK
(upraveno)
30. 11. 2010, 20:56
Musím moc a moc chválit. Knedlíky vynikající.Děkuji z recept.
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
5. 12. 2010, 13:09
@KABELKAK
Těší mě, že Vám chutnalo Děkuji
nahlásit
Kikina07
(upraveno)
29. 11. 2010, 16:38
superrr,díky za recept
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
5. 12. 2010, 13:10
@Kikina07
Děkuji
nahlásit
Lucka 35
(upraveno)
15. 1. 2010, 13:10
Dneska jsem dělala Váš úžasný recept . Celá rodina byla nadšená. Už budu dělat jen tento recept . Díky moc
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
16. 1. 2010, 10:54
@Lucka 35
Luci, díky za pochvalu Jsem ráda, že Vám chutnalo
nahlásit
majdulka
(upraveno)
2. 1. 2010, 17:07
Moc dobré těsto,se kterým se dobře pracuje!
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
9. 1. 2010, 9:47
@majdulka
Jsem moc ráda, že jste spokojená
nahlásit
DiVid
(upraveno)
26. 11. 2009, 13:35
Jo aha ) Jsem vlastně šla napsat zkušenost s knedlíky z druhého dne Takže druhý den jsou knedlíky stejně měkké a chutné jako po uvaření. Žádné zcvrklé a ztvrdlé placičky, prostě knedlík!
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
28. 11. 2009, 10:30
@DiVid
Milá Diano, to mě opravdu těší, že jste spokojená Na páře jsem to nezkoušela, ale ráda vyzkouším.
nahlásit
DiVid
(upraveno)
26. 11. 2009, 13:33
Včera jsem přidávala komentář, ale asi se ztratil, tak tedy znovu. Vyzkoušela jsem vaše knedlíky a jsou luxusní!!! S těstem se pracuje dobře a chuťově jsou bezkonkurenční. Navíc jsem je dělala na páře nějakých 20-25 minut a nemělo to chybu! Od teď jen vaše!
nahlásit
MiminkOo.19
(upraveno)
14. 8. 2009, 7:58
děkuji za superní receptík. knedliky jsou super..už budu dělat jen ty vaše přijemné leto
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
28. 8. 2009, 21:04
@MiminkOo.19
Moc díky za chválu Tak pro příště Vám přeji dobrou chuť
nahlásit
Batule
(upraveno)
18. 7. 2009, 15:54
Petro,už jsem je dle Vás dělala mockrát ,ale zapoměla jsem Vám je pochválit Takže knedlíky jsou opravdu famozní už jiné nedělám a recept předávám kamarádkám .Díky moc
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
20. 7. 2009, 11:20
@Batule
Raduško, to mě těší Také už je jinak nedělám. Tak snad i kamarádky budou spokojené Hezký den
nahlásit
kuricka
(upraveno)
19. 6. 2009, 19:31
Tak se s nima právě hňácám, tak doufám, že se mi zadaří !! Díky za receptík P.S.: tak se opravdu zadařiliy a jsou výborné !!!! DÍKY !!!!
nahlásit
Hepesa
(upraveno)
22. 6. 2009, 17:58
@kuricka
Raduš, díky za pochvalu Jsem moc ráda, že chutnaly
nahlásit